Suntem doi frati si dorim sa deschidem succesiune in urma decesului parintilor nostri. De comun acord am hotarat ca masa succesorala (teren intravilan cu casa de locuit) sa nu o impartim in cote egale, unuia urmand sa-i revina un procent mai mare (ex: 60%). Cum putem proceda in acest sens?
Trebui sa dezbateti succesiunea dupa parinti in urma careia vi se va elibera certificat de mostenitor in cote parti egale de 1/2. Ulterior acestui certificat de mostenitor veti face partaj unde veti imparti asa cum doriti dvs bunurile . Cel care va prelua o cota mai mare din bunuri un lot mai mare va putea sa plateasca si sulta celuilalt cu lotul. Mai mic.
Succesiune
ionela1965
Imi cer scuze,imi este și rusine pt ca am pus multe întrebări, multumesc tuturor pt răspunsurile date,acum ma confrunt cu o problema,după decesul mamei am ... (vezi toată discuția)
Succesiune
ivi
Buna ziua. A-si dori cateva raspunsuri daca ma poate ajuta cineva.
In 1990 a murit mama mea. In urma decesului ei nu s-a facut succesiune.
Tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala
tatianato
Buna seara!Am urmatoarea problema :bunicii mei au decedat acum 10 respectiv 6 ani,ei au avut 3 copii,unul dintre ei decedand acum 16 ani.Mostenitoarele mama si ... (vezi toată discuția)