avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Regim chitante catre persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Regim chitante catre persoane fizice

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca o firma (SRL), care are CAEN 6311, inregistrata cu "prestatie la beneficiar" este in regula daca emite chitante catre persoane fizice?
Mentionez ca firma presteaza servicii, nu face comert sau vinde anumite produse.

Ca sa fiu mai exacta, se pot emite chitante catre persoanele fizice in momentul in care acestea achita cu numerar sau este necesara o casa de marcat, pentru situatia prezentata mai sus?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
Alina1704, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina1704 , utilizator 13:40, 10 Iulie 2013
Da, este necesara utilizarea casei de marcat si emiterea de bonuri fiscale catre clienti persoane fizice. Nu se emite chitanta decat persoanelor juridice. Daca clientii Dvs., persoane fizice, achita contravaloarea prestatiilor prin banca sau firma de curierat, nu aveti nevoie de casa de marcat fiscala.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin virtual Adela Georgescu Adela Georgescu UNsrl vinde produse cu ajutorul unui magazin virtual, cu expedierea produselor prin serviciu de curierat. Intrebari: Este un anume cod CAEN pentru vanzarea ... (vezi toată discuția)
Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)
Facturare persoane fizice aling aling Buna ziua! Sper sa ma ajutati. Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea sa-si promoveze ... (vezi toată discuția)