avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere

Buna ziua!Am si eu o rugaminte!Puteti sa-mi spuneti,va rog frumos,daca un contract de inchiriere trebuie facut neaparat la notar sau se poate si prin inscris sub semnatura privata si inregistrat la finante?Varianta fara notar are aceeasi valoare?Si,ultima intrebare,sunt necesare anumite documente pt incheierea acestui contract ,in varianta fara notar?Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ninanaescu , utilizator 16:14, 7 Iulie 2013
Puteti sa l incheiati atat in forma autentica la notar cat si sub semnatura privata. Sub semnatura privata el primeste data certa in momentul in care l ati inregistrat la Fisc. In forma autentica este titlu executoriu se poate nota la CF, notarul verifica si actul de proprietate al locatorului poate cere extras de CF poate nota contractul la CF, verifica daca sunt datorii la Fisc prin prezentarea unui certificat fiscal la autentificare.
Multumesc pt informatii!Nu m-am lamurit intr-o privinta!Contractul de inchiriere facut prin inscris sub semnatura privata are aceeasi valoare cu cel facut la notar?Va intereb pt ca vreau sa inchiriez unei persoane care vrea sa-si deschida o firma si doreste sa fie totul corect si legal,asa incat chiria pe care mi-o plateste sa o poata trece prin contabilitate,sa-l ajute in sensul asta!
Da se poate si sub semnatura privata. Contractul de inchiriere II va folosi si la Registul Comertului pentru a si inregistra sediul social. El primeste data certa de la inregistrarea lui la Fisc.
Multumesc mult de tot!Va doresc o zi buna in continuare!
Contractul sub semnatura privata este si el titlu executoriu, daca este inregistrat la notar. Conform prevederilor codului civil.

Alte discuții în legătură

Contract de locatiune. conditii pentru caracterul executoriu cf. art. 1798 aletzsa aletzsa Buna ziua. Am inceput cu asa titlu pentru ca mi se pare un pic trasa de par, noua \\\\"cerere\\\\", ca sa zic asa, a unei organizatii de stat si protocol ... (vezi toată discuția)
De cand e contractul de inchirere titlu executoriu? alinaione alinaione buna ziua. am un contract de inchiriere facut cu niste chiriasi care nu plaresc chiria. contractul e inregistrat la fisc si e facut in martie 2012. In 2014 am ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu gradul iv - reziliere de drept contract ce inchiriere vladion2005 vladion2005 Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere, in calitate de proprietar, pe perioada ianuarie 2013-ianiarie 2015. Chiriasul a acumulat datorii la ... (vezi toată discuția)