avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Parasire tara minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Parasire tara minor

Ce acte sunt necesare pentru ca un minor de 14ani sa mearga in franta cu mama? Parintii fetei nu au fost casatoriti niciodata, au trait in concubinaj! Mama a fost plecata in franta 7 ani si fetita a ramas cu tatal, acum vrea sa o ia pe fata cu ea in franta pe o perioada de 4 luni...multumesc
Cel mai recent răspuns: giorgiana87 , utilizator 21:10, 5 Iulie 2013
Daca are CI, poate calatori in orice tara din UE cu cartea de indentitate, si insotita de unul din parinti cu procura de la celalalt, si caizierul parintelui insotitor.
Parintelui nu-i trebuie certificat de cazier !
Carte de indentitate sau pasaport si declaratia parintelui care nu insoteste copilul ca e de acord cu calatoria. Declaratia se da in fata notarului.
Multumesc frumos pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului din tara bIuuu bIuuu Buna ziua Am o nelamurire si as vrea sa ma ajutati: Am o fata de 16 ani care vrea sa mearga la vara in Spania la rude,eu fiind despartita mi-a fos ... (vezi toată discuția)
Acte ptr iesirea minorilor din romania luiza-marinela luiza-marinela stiu ca trebuie sa fac o procura ptr pasapoartele minorilor si o declaratie ptr a iesi soacra mea cu copiii din tara,este vreo problema daca nu o fac la ... (vezi toată discuția)
Conditii pt iesirea din tara a minorului StoicaElena StoicaElena Buna ziua! Parintii mei sunt divortati iar eu am ramas in grija tatalui . Mama mea este plecata in Franta si as dori sa stiu daca pot iesi din tara fara ca ea ... (vezi toată discuția)