avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Drum al nimanui ?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Drum al nimanui ?

Buna seara.
1-Detin o suprafata de teren intravilan,care este mentionat in TP ca ar fi incadrat pe trei laturi (V-N-E)de drumuri,iar pe a patra latura este un vecin (S).
2-Problema este ca,pe latura de N,unde ar trebui sa fie drumul,acesta lipseste,fiind inchis de un alt vecin,ce are o proprietate la Nord de a mea,practic acesta acaparand si drumul ca fiind inclus in proprietatea sa.Are gard din tevi de fier,blocand astfel si terenul care trebuia sa fie drumul.
3-Am facut o adresa oficiala catre Primaria Locala si am solicitat sa-mi comunice:
- care este situatia juridica a drumului ce ar trebui sa existe pe latura de Nord a proprietatii mele,conform TP.
- cine anume este responsabil cu trasarea acestui drum in teren (faptic),modul in care acest drum va deveni functional si cand va deveni functional.
Am atasat si o copie a TP.
Azi,am primit un raspuns in scris de la Primarie si am ramas uimit. Copiez raspunsul integral aici:
"Urmare adresei dvs.nr....din.....va comunicam urmatoarele:
Conform planului de parcelare,pe latura de Nord a terenului in suprafata de....mp. este prevazut un drum clasificat in DS 30,cu o latime de 6 ml.
Acest drum deserveste proprietarii din zona,nefiind inclus in domeniul public sau privat al localitatii...... .
Alaturat va inaintam o copie xerox a planului de parcelare unde este configurat acest drum."(drumul exista in planul de parcelare,asa cum ar trebui sa existe si in realitate,in teren).
Nelamuriri:
-Ce inseamna DS 30 ?
-Cum sa inteleg ca acest drum nu face parte din domeniul public al localitatii,dar nici nu face parte din domeniul privat...???
-Daca este drum ce deserveste proprietarii din zona,atunci cine gestioneaza juridic acest drum ?
Cine greseste aici ? Eu,sau cei din Primarie ?
Exista vreo legislatie in acest sens,care sa prevada al cui ar trebui sa fie (juridic) acest drum ?
Cine ar trebui sa vina sa-l traseze,implicit sa dispuna vecinului respectiv sa-si retraga gardul acela,pentru a se putea folosi drumul ?
Ce trebuie sa fac,pentru a obtine acest acces,avand in vedere ca Primaria mi-a comunicat doar ceea ce am expus aici ?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum sa fac carte funciara in acest caz? dogarudobra dogarudobra am o suprafata de 2500mp de teren detinuti cu TP Din 2005, 1000mp din acest teren a fost dat in proprietate altei persoane cu 4 ani mai tarziu un mod ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI, am depus in ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI am depus in ... (vezi toată discuția)