Buna seara.
1-Detin o suprafata de teren intravilan,care este mentionat in TP ca ar fi incadrat pe trei laturi (V-N-E)de drumuri,iar pe a patra latura este un vecin (S).
2-Problema este ca,pe latura de N,unde ar trebui sa fie drumul,acesta lipseste,fiind inchis de un alt vecin,ce are o proprietate la Nord de a mea,practic acesta acaparand si drumul ca fiind inclus in proprietatea sa.Are gard din tevi de fier,blocand astfel si terenul care trebuia sa fie drumul.
3-Am facut o adresa oficiala catre Primaria Locala si am solicitat sa-mi comunice:
- care este situatia juridica a drumului ce ar trebui sa existe pe latura de Nord a proprietatii mele,conform TP.
- cine anume este responsabil cu trasarea acestui drum in teren (faptic),modul in care acest drum va deveni functional si cand va deveni functional.
Am atasat si o copie a TP.
Azi,am primit un raspuns in scris de la Primarie si am ramas uimit. Copiez raspunsul integral aici:
"Urmare adresei dvs.nr....din.....va comunicam urmatoarele:
Conform planului de parcelare,pe latura de Nord a terenului in suprafata de....mp. este prevazut un drum clasificat in DS 30,cu o latime de 6 ml.
Acest drum deserveste proprietarii din zona,nefiind inclus in domeniul public sau privat al localitatii...... .
Alaturat va inaintam o copie xerox a planului de parcelare unde este configurat acest drum."(drumul exista in planul de parcelare,asa cum ar trebui sa existe si in realitate,in teren).
Nelamuriri:
-Ce inseamna DS 30 ?
-Cum sa inteleg ca acest drum nu face parte din domeniul public al localitatii,dar nici nu face parte din domeniul privat...???
-Daca este drum ce deserveste proprietarii din zona,atunci cine gestioneaza juridic acest drum ?
Cine greseste aici ? Eu,sau cei din Primarie ?
Exista vreo legislatie in acest sens,care sa prevada al cui ar trebui sa fie (juridic) acest drum ?
Cine ar trebui sa vina sa-l traseze,implicit sa dispuna vecinului respectiv sa-si retraga gardul acela,pentru a se putea folosi drumul ?
Ce trebuie sa fac,pentru a obtine acest acces,avand in vedere ca Primaria mi-a comunicat doar ceea ce am expus aici ?
Va multumesc.