avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demolare sarpanta si reparatie terasa si hidroizolatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demolare sarpanta si reparatie terasa si hidroizolatie

Buna seara,
As dori cateva indrumari privind modul cum ar trebui sa procedam locatarii unui bloc cu 4 etaje si o singura scara pentru a demola sarpanta existenta din tigla care este degradata si pentru a repara terasa blocului (necesita o sapa noua), hidroizolatia acestuia (necesita un strat nou de impaslitura bituminoasa) si sistemul de colectare-evacuare a apelor pluviale.
Mentionez ca lucrarea este foarte urgenta intrucat blocul este vechi, fiind construit in anul 1963, iar ultimele ploi au patruns prin sarpanta si pluvialele degradate inundand peretii si tavanul la etajele 4 si 3.
Mentionez ca asociatia de proprietari nu dispunne de fond de reparatii/rulment iar primaria nu a planificat blocul pentru a fi reabilitat in prima urgenta, probabil vor mai trece ani multi pana atunci insa patrunderea apei pluviale a ajuns la un nivel insuportabil si trebuie sa facem urgent reparatiile necesare, chiar daca le vom suporta numai noi locatarii.
As dori sa stiu exact etapele legale pe care trebuie sa le parcurgem noi locatarii si care sunt atributiile asociatiei de proprietari (achizitia lucrarilor, redactarea clauzelor contractuale favorabile beneficiarului, semnarea contractului, urmarirea lucrarilor, garantia lucrarilor, receptii, sustinere financiara, plata esalonata daca sumele sunt asigurate numai de locatari etc.). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:26, 6 Iulie 2013
Terasa reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari
Avand in vedere costurile apreciabile ale unei hidroizolatii terasa,de regula astfel de executii se realizeaza in baza hotararii adunarii generale
Daca in acest an a fost convocata adunare generala,dar nu a fost luata in discutie sii nu a fost introdusa in bugetul de cheltuieli,proprietarii interesati trebuie sa demareze procedura de obtinere acord a tuturor proprietarilor sa aduca mai multe oferte care sa fac obiectul unei licitatii
Operatorul economic care satisface cerintele din punct de vedere al calitatii,a materialelor pe care preconizeaza sa le utilizeze,a pretului de cost,urmeaza sa fie desemnat de catre comitetul executiv
L nr 230/2007 Art. 37. - Pentru lucrarile privind proprietatea comuna, administratorul, tinand seama de pret, durata de executie si calitate, supune spre analiza, selectie de oferte si aprobare comitetului executiv al asociatiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerintele, in vederea executarii lucrarilor, conform legislatiei in vigoare.


Doamna, asociatie de proprietari sunteti chiar dv. impreuna cu vecinii pagubiti, dar si cu cei care nu sunt pagubiti, dar in curand vor fi.
Aveti o conducere a asociatiei?
Aceasta stie ca este obligata sa constituie un fond de reparatii?
Este si logic sa aveti acest fond strans din vreme pentru a repara ceea ce apare de urgenta.

Cereti sa se faca o AG de urgenta sau declansati-o chiar dv., proprietarii pagubiti, si hotarati sa strangeti acesti bani inainte de a demara lucrarile de reparatie.
Legea va ajuta in sensul ca asociatia este obligata sa constituie fondul de reparatii, legea ii obliga pe proprietari sa intretina, repare, modernizeze cladirea, legea spune cine se ocupa de toate acestea - adica comitetul executiv si cu presedintele -, legea spune cine administreaza banii - administratorul -, legea va indruma cum sa faceti.
Cititi-o - Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 cu normele de aplicare a legii - si noi va vom ajuta sa intelegeti aceste acte.
Dar a nu sti ca exista o lege care sa te apere, esti lipsit de orice mijloc de a te apara de bataia de joc a unora care nu-si fac treaba sau nici macar nu stiu pe ce lume se afla.

Daca va strangeti macar suma pentru costul materialelor, puteti gasi firme, majoritatea fac asta, care sa va lase cu restul sumei de plata in rate. Si strangeti apoi in cateva luni restul banilor si ii platiti in rate lunare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis bloc anca0704 anca0704 Buna ziua. Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari in caz de reparatie terasa bloc Aqvila Aqvila Buna ziua, as dori sa stiu care ar fi procedura de demarare a unei reparatie la terasa blocului unde locuiesc in conditiile in care nu am minim 50%+1 ... (vezi toată discuția)
De un an de zile mă încerc să conving asociația să repare o porțiune de pe acoperiș și nu reușesc, spun că oamenii nu vor să contribuie cu bani. cum se poate rezolva această situație? Florinacios Florinacios Locuiesc într-un bloc de garsoniere la etajul 3 si am fost inundat din cauza coloanei apei pluviale. S-au facut reparatii pe acoperis pe coloana mea (refacut ... (vezi toată discuția)