avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la propria imagine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la propria imagine

Buna ziua, am citit art. 74 alin. 1 lit. c din C.C privind dreptul la imagine si am doua intrebari legate de acest art:
1). Persoanele aflate intr-un spatiu public pot refuza captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii?
2). In fraza "spatiu privat" intra doar spatiul privat personal sau orice spatiu privat?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:53, 6 Iulie 2013
1) Da, persoana poate refuza fotografierea sau înregistrarea video/audio. Nu puteti realiza o fotografie sau o inregistrare fara acordul persoanei in cauza.
2) Spatiu privat poate fi considerat orice spatiu in care nu exista acces liber al publicului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a filma in sala de judecata FileMooN FileMooN am dreptu de a filma intro sala de judecata un proces public find persoana fizica find ? (vezi toată discuția)
Filmare sau fotografiere intr-un centru pentru persoane cu handicap btc btc Filmarea sau fotografierea persoanelor cu handicap grav dintr-un centru de zi, fara acordul familiei, sunt interzise de lege? Daca da, puteti sa-mi specificati ... (vezi toată discuția)
Poze facute angajatilor de catre directorul magazinului laura76c laura76c Buna ziua, Lucrez intr un Hypermarket si tocmai ce am aflat ca directorul magazinului mi-a facut o poza sortand marfa de retur si a trimis-o pe whatap la ... (vezi toată discuția)