Am un amic de se mai deletniceste cu furtul din magazine si deh a avut belele s deh i-am zis sa isi ia macar un avocat din oficiu si deh el a zis ca nu ca stie el sa se apere mai bine desi nu prea cred mai ales ca are deja 3 condamnari la activ.
Cum as putea sa il conving macar sa isi ia un aparator din oficiu?
Daca el considera ca se poate apara singur fara avocat,nu vad de ce va mai preocupati sa-l convingeti sa isi ia avocat din oficiu.
Ar trebui sa-l convingeti sa nu mai fure,trebuie sa va ganditi mai mult la patronii magazinelor care raman pagubiti din cauza hotilor,nu sa va ganditi cum sa ajutati pe hoti sa scape de pedeapsa.
Nu trebuie sa-l convingeti "sa-si ia un aparator" din oficiu pentru ca furtul calificat este sanctionat cu pedeapsa inchisorii intre 3 si 15 ani si asistenta juridica este obligatorie in acest caz, sens in care ii va fi desemnat un avocat din oficiu.
Ce puteti dvs. sa faceti este doar sa ii explicati ca este in interesul sau sa accepte asistenta juridica a avocatului desemnat din oficiu.
Deh eu i-am zis sa incerce sa nu mai fure dar deh ce sa zic omul nu are prea multa carte are nevasta 4 copii si deh........... cum nu il angajeaza nimeni si pt ca are cazier deh.......
Caz similar persoana cu handicap accentuat, furt magazin suma 184 lei, am lasat cerere pt avocat din oficiu, politia ma cheama luni la declaratie si nu imi aduce avocat spune ca sunt majora .Ce pot face ? Conform legii persoanelor cu handicap 448/2006 nu am dreptul la avocat din oficiu? Nu am nici un venit.
Draga doamna Vochita, cand sesizati un caz similar, faceti o noua postare. Dar daca tot ati pus intrebarea aici, iata raspunsul, pe care de altfel l-a dat si colega Simonette12:
„furtul calificat este sanctionat cu pedeapsa inchisorii intre 3 si 15 ani si asistenta juridica este obligatorie” . Daca intradevar vi s-a refuzat desemnarea unui avocat din oficiu la organul de poiltie, aveti dreptul sa nu declarati absolut nimic pana la instanta, unde sigur veti primi unul.
Totusi, draga Alina_25 si draga Vochita, mai sunt alte cai, nu putine, de a obtine pe cai cinstite cele necesare traiului. Numai cine nu vrea nu traieste cinstit !
Tentativa de furt
GeaMbo
Cum se pedepseste o tentativa de furt daca doi minori vroiau sa fure 2 stergatoare la o masina si iau prins niste locatari dintrun bloc si au chemat politia au ... (vezi toată discuția)
Furt calificat
gabrelle_89
care sunt taxele de reprezentare in instanta in cazul furtului calificat?stiu ca acestea oscileaza de la avocat la avocat,insa niste sume estimative as dori ... (vezi toată discuția)