avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis conducere 30 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis conducere 30 zile

In primul rand buna ziua si bine v-am gasit.
Sa va expun in cateva cuvinte dilema mea:

In data de 20.02.2009 mi s-a intocmit un proces verbal pentru "depasirea tramvaiului oprit in statie RATB cu refugiu pentru calatori pe partea stanga, intre sina din dreapta, refugiu si existand trei benzi de circulatie".

Fiind un om de buna credinta si avand un mare defect - pentru mine prin definitie toti oamenii sunt corecti pana la proba contrarie - mi-am acceptat umil sanctiunea si am semnat fara sa citesc procesul verbal (singura inadvertenta consta in faptul ca nu era nici un tramvai in statie, am depasit doar refugiul). Dar faptul este consumat, greseala a existat si accept consecintele.

Agentul de circulatie mi-a inmanat dovada de circulatie si procesul verbal si mi-a comunicat ca dupa expirarea dovezii (07.03.2009) sa calculez 30 de zile si apoi sa merg sa imi ridic permisul.

La o reexaminare a actelor am constatat ca perioada de retinere nu apare nicaieri nici pe procesul verbal nici pe dovada. Asadar intrebarile mele, doua la numar, ar fi urmatoarele:

1. Unde ma pot interesa cu exactitate care este perioada de suspendare si data exacta la care imi pot recupera permisul?
2. Exista o examinare la care trebuie sa fiu supus pentru a nu se prelungi automat perioada de suspendare cu 30 zile? (asta este concluzia la care am ajuns citind cateva topicuri de pe forumul dvs.)

O mentiune: conform procesului verbal, fapta savarsita este prevazuta de art 45/5 din OUG 195/2002 si sanctionata de articolul 100/3/e din OUG 195/2002. Pedeapsa a fost de 4 puncte amenda + retinerea permisului.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Cu stima,
Cristian Constantin
va puteti interesa de perioada de suspendare la politia rutiera unde domiciliati, dar pot sa va spun sigur ca sanctiunea pt contraventia retinuta in sarcina d-voastra este a retinerii permisului 30 zile si 4-5 puncte amenda. nu va aflati in situatia de a vi se prelungi suspendarea cu inca 30 zile si nici de a da o testare . puteti solicita in conformitate cu disp. art 219 ,al 1 ,lit.b din regulamentul de apl. a oug 195 restituirea permisului politiei rutiere care va are in evidenta. restituirea se dispune de seful acestui serviciu la cererea titularului dupa expirarea termenului care se calculeaza de la data retinerii-ar trebui sa aveti si o dovada eliberata cu sau fara dr de circulatie care sa va ajute la acest calcul.

in conf cu acelasi art.219 o verificare a cunostintelor se face tot la politia locala prin completarea unui test grila cu 15 intrebari .pt apromova trebuie sa raspundeti la13 intrebari. verificarea se face in perioada executarii sanctiunii deci ar trebui sa va interesati de aceste aspecte chiar astazi 12 .03.2009
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Am primit joi 12.03.2009 o recomandata de la politie, o scrisoare in care eram notificat de faptul ca mi-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 08.03.2009, fara a se specifica necesitatea unei examinari sau o extindere a perioadei in caz ca nu iau anumite masuri.

Am sa incerc in limita timpului (si a transportului) sa ajung la Udriste si sa obtin un raspuns si din partea lor, in cazul in care se mai loveste cineva de o problema similara.

Imi cer scuze pentru intarzierea cu care o fac dar ii multumesc Dlui ZFCalin pentru raspunsuri.
Matale nea Cristi puteai să îi conteşti şi aveai mari şanse de reuşită. Miliţianul avea probe, martori, sau chestii de-astea? Până te judecai aveai permis bine mersi şi se putea s-o lungeşti aşa pân la toamnă şi dincolo de ea... Dar acu" ştii cum zice vorba aia: mortu de la groapă nu se mai întoarce...ªi mai încă ceva... dacă n-ai buşit maşina de ceva să produci pagube materiale nu dai test.
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2009
eugen68octavian, utilizator


Domnule Eugen, aveti mare dreptate... Ca sa-mi citez avocata, in momentul imediat urmator informarii despre cele intamplate (adica acum 3 zile): "Mai Cristi da tu esti chiar prost? Cum sa nu depui contestatie?". Eu in continuare trag sperante ca nu asa stau lucrurile si ca sunt doar un om corect; daca am gresit platesc, in schimb daca ma simt abuzat atunci se schimba situatia.
Stiu, nu e o mentalitate sanatoasa pentru zilele noastre, dar din pacate asta este educatia primita si intr-un fel ma mandresc cu ea. Probabil 99% din concetateni rad la aceasta atitudine dar asta sunt eu...

Imi cer scuze pentru offtopic-ul relativ si accept sanctiunile de rigoare daca acestea se impun
O zi buna tuturor,
Cristian Constantin

LE: politistul nu oprise nici un martor, probe video - exclus, el era la semafor in dreapta mea (de cealalta parte a refugiului) si m-a vazut cand am venit pe linia de tramvai, atata tot
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2009
Cristian I.C., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis luat pe 3 luni sau 1 luna? leonsorin leonsorin buna ziua, am facut-o lata ... aseara am baut o bere (fiind cu masina), si m-a oprit politia, si fiindca eu nu beau, corpul meu deja a asimilat-o si am avut ... (vezi toată discuția)
Permis roman suspendat pe teritoriul italiei adrianapetrei adrianapetrei in data de 21 09 2009 mi-a fost retinut permisul de carabinieri pt 1,70 alcool in aierul expirat Mentionez ca nu mi-au recoltat probe de sange.Dupa o luna am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - incalcare linie continua razvan martin razvan martin Am depasit un auto pe linie continua si permisul afost suspendat pe o perioada de 30 zile. Mi se pare corect insa, dupa aceste 30 zile ma pot duce sa ridic ... (vezi toată discuția)