avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... posesie arme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

posesie arme

Buna ziua,

As vrea sa aflu in ce conditii pot tine in posesie arme?
Mai exact, ar fi doua probleme:
1) cand plec in excursii lungi la munte unde stau in camping, sau in diverse alte spatii amenajate pentru cazarea la cort, am nevoie de diverse obiecte printre care si un cutit, briceag, toporisca, spray cu piper, etc; am voie legal sa port aceste obiecte care pot fi interpretate drept arme?
2) practicand un sport de lupta care utilizeaza si arme ( baston, sabie din lemn/metal, cutit lemn/metal, lanturi, etc) am voie sa pastrez si sa port aceste arme (in drum spre sala de antrenament sau in tara si strainatate)?
Multumesc.
Cu stima,
Nicu

p.s.: imi cer scuze daca am postat unde nu trebuia
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2009
nicks, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicks , utilizator 16:21, 13 Martie 2009
Stimate domn, puteti studia legea urmatoare si sper sa va ajute sa va "edificati" cu privire la problemele ridicate.LEGE Nr. 295 din 28 iunie 2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor PUBLICATÃ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 583 din 30 iunie 2004



Vedeti discutia: www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_26178/.html
eventual cautati pe forum cu cuvinte cheie :arme albe" "katana" etc. Au mai fost cel putin 2-3 discutii pe acest subiect. Daca nu sunteti lamurit, reveniti.
Am citit pe forum cam tot ce tine de acest subiect, dar am observat ca parerile sint impartite, indiferent de ce spune legea. Legea am citit-o, dar nu lamureste toate situatiile care pot aparea.
In concluzie, sint in aceeasi situatie ca la inceput... Cred ca toti cei care au aceasta dilema nu trebuie sa faca decit un lucru: sa poarte acele arme la ei si sa le ascunda pe cit posibil pentru a nu fi controlati pe strada de organele legii; sau, mai exista o varianta: sa renunte la ceea ce fac si sa se expuna pericolelor care converg din asta (pentru asta dau un singur exemplu: cunosc destule cazuri in care turistii au fost atacati si muscati de caini ciobanesti, ceea ce nu s-ar fi intimplat daca aveau la ei un spray cu piper; de multe ori vad pe strada, in oras, cum cainii vagabonzi ataca oameni; ce ar trebui sa faca acei oameni? sa nu foloseasca spray paralizant doar pt ca legea interzice asta?! mai exact, sa se lase muscati! nu mai vorbesc de cazurile in care oameni ataca oameni; noi, cei cinstiti, cei atacati, nu trebuie sa facem nimic - pt ca ar contravine legii ceea ce am putea face; asa ca sa stam si sa fim tilhariti, violati, ucisi; nu pot decit sa spun ca legile sint facute de tilhari pentru tilhari).
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2009
nicks, utilizator
1. Interzicerea portului armelor este o masura de protectie a societatii nu o limitare a libertatii. Daca va simtiti mult mai bine si mai in siguranta inarmat decat fara arme ar trebui sa va ganditi serios la o eventuala plecare intr-unul din statele din sud ale USA. Pe urma daca d-voastra va puteti inarma de ce credeti ca talharii nu o pot face ? Veti zice probabil ca talharii sunt oricum deja inarmati (si e real acest lucru) insa solutia nu este sa ne inarmam si noi ci ca Politia sa-si faca datoria. Daca nu sunteti cumva reincarnarea lui Miamoto Musashi o sabie nu va este de mare folos daca sunteti atacat de cativa golani inarmati la fel, ba dimpotriva, arma d-voastra ii va iprovoca sa atace. Ca sa tineti la respect o astfel de gasca ar trebui sa aveti o mitraliera, nu un spray cu piper, iar ei s-ar putea inarma cu o mitraliera mai mare ca a d-voastra, etc., etc.
2. Cu excursiile la munte e alta problema (inca n-am auzit de cineva amendat sau pus sub urmarire penala pentru ca umbla prin munti cu o bata sau o secure la el, iar daca va este mai de folos puteti apela si la un spray cu piper pentru a pune la punct o haita de caini ciobanesti care-si apara turma) - apropos, regula este sa mergeti inspre magar(i) (fara gluma) pentru ca cei mai fricosi caini (chiar daca sunt mari de tot) stau pe langa magar crezand ca acesta ii apara in caz de atac, acestia or sa latre la greu, dar probabil ca nu o sa atace decat daca ii puneti in situatii fara iesire pentru ei.
Multumesc pentru raspunsuri.
Arme nu port decit in drum spre si dinspre sala de antrenament. Am intrebat daca este legal pentru a nu avea vreo surpriza.
Iar la munte problema cu cainii ciobanesti am avut-o la distanta destul de mare de turma de oi, deci nici nu poate fi vorba sa ma tupilesc pe linga magar :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sprayul paralizant sau cu piper. Sonji Sonji Oricine poate detine un spray paralizant/piper? sau trebuie indeplinite anumite conditii?? Se foloseste in caz de autoaparare.Dar sunt folosite de multi ... (vezi toată discuția)
"arme albe" - unde începe si unde se sfârseste portul ilegal...? Naganori Naganori Buna ziua, Îmi place deseori sa calatoresc prin locuri unde \"mâna omului nu prea pune piciorul\". :P În scopuri utilitare, port uzual în rucsac un ... (vezi toată discuția)
Dreptul la autoaparare stefan_a. stefan_a. buna ziua sunt detinatorul unui caine pe care il scot la plimbare pe terenul viran de la marginea localitatii. din cand in cand ne intalnim cu o turma de oi ... (vezi toată discuția)