avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la somaj

Buna ziua
O intrebare:
Lucrez din octombrie 2010 cu o intrerupere de 4 luni (iulie - octombrie) in 2012. Daca sunt disponibilizat acum, am dreptul la indemnizatia de somaj?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:29, 8 Iulie 2013
Da,aveti dreptul la somaj deoarece va incadrati avand in vedere ca vi se cere ca in ultimele 24 luni trebuie sa aveti stagiu de cotizare de 12 luni. Dvs aveti mai mult de 12 luni dupa datele furnizate de dvs.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? tr3s tr3s Am fost disponibilizat in aprilie 2010 de la o firma care a intrat in insolventa la acea data, am plecat de la ei cu somaj, pe perioada de 9 luni, in toata ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a somajului alinampop alinampop buna ziua! firma la care sunt angajata se muta in alta tara in consecinta raman fara un loc de munca m intereseaza daca beneficiez de somaj , am 18 luni ... (vezi toată discuția)