avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Am fost disponibilizat in aprilie 2010 de la o firma care a intrat in insolventa la acea data, am plecat de la ei cu somaj, pe perioada de 9 luni, in toata aceasta perioada nu mi-am gasit de lucru, am terminat somajul in decembrie 2010, mi-am gasit de lucru abia in aprilie 2011, deci am o intrerupere de 3 luni, am lucrat din aprilie 2011 pana in 26.01.2012 la aceeasi firma, vreau sa stiu daca mai am dreptul la somaj? Astept rapunsuri.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:16, 28 Ianuarie 2012
Din nefericire nu veti mai putea beneficia de somaj, deoarece in ultimii 2 ani nu ati lucrat 12 luni
Veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj cand veti face iar 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni fara a se lua in calcul lunile care au fost folosite alta data pentru o indemnizatie de somaj anterioara.
Dvs. cred ca spuneti 12 luni fara intrerupere, pentru ca eu am 12 luni, sigur ma refer si la lunile cand am fost in somaj pentru ca si ele se pun ca si vechime, sau nu se considera asa? Oricum este vorba de legea noua a somajului pe care eu nu prea o stiu........
1. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

2. Perioadele de somaj indemnizat nu sunt perioade de stagiu de cotizare la somaj.

3. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...
Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din concediu de maternitate in somaj oana cali oana cali eu am ramas insarcinata in aprilie 2010 iar din martie pana in aprilie am fost in somaj dati de firma unde lucrez iar in aprilie ne-au chemat in apoi pentru ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? brezan brezan Am 54 de ani si 34 de ani de munca. Din iulie 2009 pana in octombrie 2010 am fost in somaj. Din noiembrie 2010 pana in mai 2011 nu am avut loc de munca. Din ... (vezi toată discuția)
Somaj ghimisiachim ghimisiachim in ultimi 3 ani am lucrat si in decembrie pina martie am fost in somaj acum in decembrie intru in somaj pentru ultimele 3 luni si se ... (vezi toată discuția)