avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

in ultimi 3 ani am lucrat si in decembrie pina martie am fost in somaj acum in decembrie intru in somaj pentru ultimele 3 luni si se termina cele 12 luni total somaj intrebare daca la anu lucrez din aprilie pina in decembrie mai primesc somaj iar de la inceput daca nu care sunt conditile multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:17, 1 Octombrie 2013
1. - Puteti beneficia de indemnizatie de somaj de fiecare data cand in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
- Perioada in care ati beneficiat de indemnizatie de somaj nu este stagiu de cotizare la somaj.

2. Dar trebuie sa tineti cont si de prevederile Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...

3. - In cazul ,prezentat de dvs. nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj decat daca veti avea alte 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
- Din aprilie si pana in decembrie sunt numai 8 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? tr3s tr3s Am fost disponibilizat in aprilie 2010 de la o firma care a intrat in insolventa la acea data, am plecat de la ei cu somaj, pe perioada de 9 luni, in toata ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare somaj Aurelk Aurelk Un somer care se angajeaza la o societate pe perioada determinata de 3 luni dupa expirarea contractului mai poate beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Din concediu de maternitate in somaj oana cali oana cali eu am ramas insarcinata in aprilie 2010 iar din martie pana in aprilie am fost in somaj dati de firma unde lucrez iar in aprilie ne-au chemat in apoi pentru ... (vezi toată discuția)