avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliu minor- program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliu minor- program de vizita

Buna ziua!
Am hotarare definitiva cu privire la domiciliul fetitei mele. Tatal nu a cerut un program pt. vizite. Are voie in aceste conditii sa o ia de la domiciliu mai mult de 3 zile?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:20, 28 Octombrie 2013
Sunt suficiente cele 3 zile.
Vedeti si ce vrea copilul.
Copilul nu vrea sa se duca la el. Nu se simte in largul ei la el.
Intrebarea mea era daca are voie sa o ia mai mult de 3 zile de la domiciliul ei?
Doamna, daca nu are program de vizita tatal copilului, poate s-o ia si 20 de zile sau poate sa nu o ia deloc, totul depinde de cat va intelegeti dvs. cu dansul.
Daca nu ajungeti la un consens, rezolvati problema prin instanta.
Fara un program stabilit prin hotarare judecatoreasca sau acord la notar, este voie orice .
Puteti sa nu lasati fata cu el daca ea nu vrea, nimeni nu va poate face nimic. Totul e sa nu-i interziceti relatia cu copilul.
Trebuie ca aceste "relatii" sa fie foarte vizibile- adica sa vada multi martori ca fetita se intalneste cu taticul, ca dvs. nu-i inchideti usa in nas domnului.
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
Martonze, utilizator
Pana la a fi vizibile sau nu, aceste relatii ar trebui sa-i asigure copilului nevoia de tata.

Parerea mea: va va costa mult mai mult sa ajungeti in instanta, asa incat cadeti la o intelegere. Cati ani are copilul?

Incercati sa stabiliti un program gradual: azi o jumatate de zi, saptamana viitoare o zi, apoi prima noapte etc. Ar trebui sa stea copilul cu tatal lui mai mult de 3 zile fara stres, dar nu cunosc situatia si cum de s-a ajuns aici.
Userul a intrebat daca tatal are voie sa ia copilul mai mult de 3 zile de la domiciliu in absenta unui program de vizita stabilit prin instanta.
Deci nu se pune problema adaptarii graduale a minorului cu plecatul cu tata, in absenta mamei.
In ce priveste "vizibilitatea", vorbesc din experienta; deseori, nevoia copilului nu corespunde cu interesul tatalui si chiar daca nevoia copilului este satisfacuta peste necesar, acuzatiile vor curge garla din partea domnului - ma rog, difera de la individ la individ si cat de mare este orgoliul domnului.
Doamna Mioara, va recomand din nou ca vizitele tatalui sa fie atent notate, faceti poze cand ia copilul, puneti-le data, notati cate ore/zile a stat cu tata, daca va anunta ca vine sa ia copilul, chemati o prietena sau o vecina sa fie martor, eventual puteti si filma cand ia copilul.
Paza buna trece primejdia rea!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce putem face pentru o viata linistita? diana lazar diana lazar Am mai pus o intrebare la aceasta sectiune si intr-unul din raspunsuri am fost informata ca tatal are dreptul sa isi viziteze copilul minor desi la divort nu a ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului in varsta de 5 ani de a petrece timp cu tatal biologic fyvie fyvie Buna ziua, Am divortat in 2009 de fostul sot cu care am o fetita in varsta de 5 ani jumatate. Copilul s-a nascut in mai 2007 inainte ca noi sa fim casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Custodie unica solomonalexa solomonalexa Buna ziua, Am intentat proces la sfatul avocatului prin care solicit custodie unica pentru fetita mea de 3 ani si 3 luni. motivele mele sunt ca tatal ei ... (vezi toată discuția)