avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Denuntare unilaterala contract telefonie inainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Denuntare unilaterala contract telefonie inainte de termen

Buna ziua
Va rog mult sa ne ajutati cu o solutie legala in urmatoarea situatie:
Persoana cu handicap in varsta de 64 ani – diagnostic : RETARD MINTAL. INTELECT LIMITAT. NU ARE DISCERNAMANT – a incheiat in urma cu un an (insotit de un apartinator, nu singur !) un contract cu o firma de telefonie mobila pentru a beneficia de un telefon mobil la oferta. Contractul a fost incheiat pe perioada minima de 3 luni si perioada a fost respectata, chiar depasita.
In primavara acestui an persoana a fost sunata de catre angajatii firmei de telefonie mobila si i s-a propus sa incheie si un contract de telefonie fixa. Acesta a acceptat – telefonic - desi exista in casa un abonament de telefonie fixa si nu mai era nevoie de un alt abonament. In momentul in care apartinatorii s-au trezit cu un aparat si un contract despre care nu au avut habar au sunat la respectivul operator si au expus situatia li s-a cerut o dovada medicala cu care sa dovedeasca handicapul. S-a trimis o adeverinta medicala de la medicul de familie dar acum firma de telefonie cere o interdictie judecatoreasca emisa pentru persoana cu handicap.
Persoana in cauza s-a nascut cu acest handicap, a reusit, in decurs de 8 clase sa invete sa citeasca si sa isi scrie numele (cam greu inteligibil), dar nu stie socoti sau altele. Este partial independent din punc de vedere al autoservirii : mananca singur daca i se pregateste masa, cu igiena personala e O.K., chiar face mici cumparaturi daca e trimis cu lista si bani potriviti. Dar nu stie, spre exemplu, cat rest trebuie sa primeasca : daca merge cu 100 lei dupa o paine de 3 lei si stie ca trebuie sa primeasca rest, el asteapta restul dar pentru el nu e nici o diferenta daca primeste rest 97 lei sau 50 de bani. Daca vanzatoarea-i spune ca acesta e restul, el pleaca fiind convins ca asa e. E un om linistit, nu e violent, e ca un copil batran: se bucura de orice: daca i se propune sa prinmeasca o masina de curse de formula 1 ar accepta fara sa-si puna problema ca nu are ce face cu ea! A avut si are cu el apartinatori care se ocupa de tot ce are nevoie.
Cu scuzele de rigoare ca am scris atat de mult – vroiam sa intelegeti situatia cat mai bine – va intreb :
1. De ce este nevoie de interdictie judecatoreasca cand persoana nu e deloc violenta si nu a creat niciodata probleme (asa ni se cere daca solicita alta peroana decat titularul denuntarea contractului)?
2. De cand o firma poate contesta un document emis de medic, mai ales ca au intocmit contractul telefonic, nu a fost un angajat fata in fata cu persoana ca atunci si-ar fi dat seama ca exista o problema serioasa. Asa la telefon el a spus, probabil : ~Da, da~ la tot ce l-au intrebat ca asa face el cand e incantat de cate o noutate .
3. Ce trebuie sa facem ca sa renuntam la contract fara a achita contravaloarea in avans a abonamentului ?

VA MULTUMESC !

Alte discuții în legătură

Exista vreo procedura prin care acesta situație cu telekom se poate remedia? Gabitulici Gabitulici Bună seara, Va cer o parere în privința unei situații cu care părinții mei se confrunta de sase luni, privitoare la un contract cu Telekom. Părinții ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, soacra mea (83 ani) s-a plans ca plateste telefonul ... DoinaGeleriu DoinaGeleriu Buna ziua, Soacra mea (83 ani) s-a plans ca plateste telefonul fix foarte mult fata de alta perioada si fata de alte persoane cu care interactioneaza, am ... (vezi toată discuția)
Returnare telefon telekom anittastanciu anittastanciu Buna ziua, Povestea e un pic lunguta, am sa incerc sa o spun cat de scurt pot. Ai mei au reziliat un abonament de telefon, televiziune si internet la ... (vezi toată discuția)