Omiteti aspectul esential ca locuiti in imobil de locuit in c o m u n,unde indiferent de vointa si interesul locatarilor,acestia au obligatia legala sa respecte normele in vigoare sa participe la intretinerea si reparatia parti comune
Aspectul ca dvs ati inteles sa renuntati la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la obligatia platii parti comune
Este total gresita ideea si sustinerea
Cand am cumparat apartamentul, aceste conducte erau proprietate comuna deoarece ma foloseam si eu de ele,
Referitor la "
de ce sunt proprietate comuna daca eu nu ma folosesc de ele?"
,raspunsul este simplu pentru ca asa prevede legea in vigoare ,care trebuierespectata si aplicata unitar de catre toti proprietarii
Partea comuna de instalatii si constructii ramane in evidenta cartii tehnice a constructiei indiferent de modificarile interioare operate de proprietari
Daca anterior debransarii dvs,un vecin situat la un etaj superior ar fi avut pretentia dezafectarii instalatiei de alimentare cu agent termic,garantat nu ati fi acceptat cererea
Daca apreciati ca norma in vigoare nu mai corespunde realitatii,asumati-va raspunderea si desfasurati demersuri concrete la autoritatile abilitate ,astfel incat sa se dispuna amendarea prevederilor care apreciati ca va lezezeaza interesele