avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conductele ce traverseaza apartamentul meu, mai ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conductele ce traverseaza apartamentul meu, mai constituie proprietate comuna ?

Buna ziua,
M-am deconectat de la sistemul de incalzire centalizat atunci cand mi-am montat centala proprie de incalzire. Conductele care traverseaza apartamentul meu, nu ma mai deservesc pe mine, ci apartamentele ramase in continuare racordate. In aceste conditii, aceste conducte ( ma refer strict la conductele ce traverseaza apartamentul meu ) mai constituie proprietate comuna ? Prin definitie, bun comun reprezinta un bun specific care este impartit tuturor membrilor comunitatii, toti beneficiind de el.
Daca nu mai constituie proprietate comuna, traversarea apartamentului meu nu constituie tulburare de posesie? Cui pot cere stramutarea lor din apartamentul meu, sau plata unei chirii care sa acopere contravaloarea caldurii degajata de ele bani pe care sunt obligata sa-i platesc conform unor legi abuzive ?
La fel pot face si cei cu centrale sa isi tina centrala data la minim si sa se bazeze pe incalzirea celorlalti.
Repet, atata timp cat stai la bloc, pana sa iti pui centrala ai avut acele tevi si ai beneficiat de ele... a fost bine. Desi esti proprietar al unui apartament nu ai libertatile pe care le ofera o proprietate cum ar fi o casa.
Trebuie sa suporti o parte din cheltuieli.
Cum spunea thran daca nu ma insel, tevile din subsol degaja caldura si deci incalzesc sau ajuta la incalzirea pardoseli.
Dupa cum spuneam intr-un post anterior, din momentul in care teava de caldura trece de gigacalorimetru si intra in bloc, tot ce se factureaza si trebuie platit trebuie platit de bloc, care inseamna asociatie, care inseamna toti proprietarii din bloc.
Daca exista proprietari inca legati la sistemul central si au contorizare, nu ii poti pune pe ei sa plateasca diferentele dintre ce inregistreaza contoarele lor si ce intra in bloc. Pentru ca exista pierderi, in subsol, prin apartamentele pe unde trec coloanele si asa mai departe. Iar de aceste pierdei, caldura, nu beneficiaza doar ei, ci si cei cu centrale.
Exista solutii ca si cei cu centrale sa suporte o parte din costuri si nu sunt mari, comparativ cu ce platesc cei mai multi fara centrale. Aceste sume nu cred ca depasesc 20 de lei pe luna.

Eu tot nu inteleg de ce a fost nevoie sa trageti o conducta separata si de apa daca aveti contoare, dar ma rog.
O izolare perfecta nu se poate face, atata timp cat ea exista pe proprietatea cuiva. Un control intr-un apartament, legal se poate face cu preaviz de 5 zile, asta daca am citit bine pe undeva. Cu alte cuvinte, poti sa izolezi tevile alea iar proprietaru sa le dea jos iar in 5 zile le poate pune la loc in caz de control.
Cred ca atunci cand s-a dat acest ordin oamenii s-au gandit ca nu toti proprietarii pot fi verificati.

Si ar mai fi un caz in care proprietarii platesc caldura degajata de coloane... Pentru cei care renunta la incalzirea centralizata dar nu au nici centrala...
La mine pe scara exista un apartament de 3 camere care plateste 6 lei pe luna pentru acele coloane si este debransat si nu are centrala. Si asta inseamna 8 tevi care ii strabat apartamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa mai platesc caldura. Nikia Nikia Am Centrala de apartament, locuiesc la etaj 3, nu avem calorifere pe casa scarii, nu am tevi de la sistemul de incalzire in apartament si totusi platesc 22 ... (vezi toată discuția)
Spatii comune de incalzire BogdanP BogdanP Buna ziua, Firma care administreaza cateva blocuri din zona unde stau, a calculat pentru cheltuielile comune tevile care trec prin subsolul blocului si care ... (vezi toată discuția)
Plata pierderi de caldura la bloc / lege maruis maruis Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo reglementare (lege) legata de calculul (distribuirea) pierderilor de caldura pentru o scara de bloc. Mai exact ... (vezi toată discuția)