avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rutiera camera fixa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rutiera camera fixa

Ma aflu si eu in urmatoarea situatie!
Am primit de la posta o notificare ca am o recomandata pe care trebuie s-o ridic.
Am aflat ulterior ca e vorba de o amenda rutiera.
Mentionez ca nu am ridicat nimic de la posta.

1. De ce amenda? Nu trebuia intai sa intrebe cine e vinovatul, cine a fost la volanul acelei masini?
2. Daca nu ridic recomandata ce se intampla?
3. Mentionez ca in certificatul de inmatriculare a masini este trecuta o adresa, iar in buletin alta adresa. Amenda a venit pentru adresa din buletin. Daca nu va fi platita, amenda la ce adresa va fi trecuta la impozit?
4. Pot sa fac ceva sa nu trebuiasca sa platesc amenda?
5. Dupa cat timp se prescrie amenda daca nu reuseste sa dea de mine? Sa presupunem ca nu ma va gasi acasa.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:58, 21 Iulie 2013
Va veni tot la adresa din buletin.
Au termen de 30 de zile sa va comunice amenda.
Nu e musai sa o primiti personal, exista si posibilitatea sa fie afisata la bloc, se face un p.v. de afisare si amenda se considera comunicata.
Si mai ramane valabila obtiunea de plata la jumatate in primele 48 ore de la data afisarii?
Aceasi neplacere o am si eu, insa in "mod eronat", un membru al familiei a ridicat recomandata de la posta. bineinteles amenda de la radarul fix Sinaia. vroiam sa stiu daca se poate pacali cumva "sistemul" pt a scapa de amenda.
in comunicare este precizat ca trebuie trimis raspuns privind conducatorul auto, prin fax sau posta. am trimis ieri prin fax online o copie scanata, insa din cate am vazut in copia faxului pe care am primit-o pe email, nu prea se distinge nimic. am dovada ca faxul a fost trimis in termenul de 5 zile specificat in comunicare. ar trebui sa trimit totusi formularul prin posta sau sa las "treaba" asa? :D

PS: @betmeniul. termenul de 48 de ore este din momentul primirii PV. prin posta recomandata, fie afisat la scara.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
alex29bv, utilizator
Buna ziua, as avea si eu o intrebare .. Eu am cumparat o masina in 19 dec 2012 din Bucuresti si am venit cu ea acasa in Tg-Mures, Ieri cand am mers in vizita la parinti mei am fost informata ca am o recomandata ulterior am aflat ca este o amenda, nu am ridicato de la posta dar ce este de facut dc a venit asa de tarziu au trecut apropae 8 luni cum se face ca iti vine o amenda asa de tarziu si plus de asta cand am venit spre casa fratele meu conducea o alta masina in fata mea si lui nu ia venit nimic prin posta.. ce este de facut ..platim sau nu platim??
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
iulia_rus2003, utilizator
iulia_rus2003 a scris:

ce este de facut ..platim sau nu platim??

Pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare incuietoare trebuie sa aflati in primul rand despre ce fel de amenda este vorba. Poate este un avertisment, poate este o felicitare, un premiu primit de la politie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se prescrie o amenda de radar fix? adelina prada adelina prada in luna oct 2008 am primit instiintare la firma ca masina mea de serviciu a depasit viteza legala cu 12km si sa dam datele soferului. le-am dat si in noiembrie ... (vezi toată discuția)
Amenda radar fix ContSters85988 ContSters85988 Buna! In luna [u][b]Ianuarie 2009 [/b][/u]am primit o instiintare precum masina mea a fost inregistrata in luna [b][u]Iunie 2008 [/u][/b] depasind limita de ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera cu buletinul schimbat. Dorin_jb Dorin_jb Astazi am primit prin posta instiintare precum in data de 03.08.2013 am fost depistat conducand cu o viteza de 84km/h in localitatea Sinaia intr-o limita de ... (vezi toată discuția)