avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caz de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caz de succesiune

Tatal meu a deecdat acuma 2 ani iar asta a facut sa aibe datorii cate anumite banci unde avea credit salarial,credit de cumparaturi...abonament telefonie...
cu 3 luni dupa deces am reusit sa rezolv si problema cu respectivi(adica sa le duc certificatu de deces),in anumite cazuri se cerea si certificat de mostenitor dar in cazul abonamentului telefonic nu

dupa 2 ani sunt sunat de catre o firma de recuperari care imi spune ca tatal meu are o datorie de 900RON din partea firmei telefonice dar daca platesc acuma se reduce la 470RON,care mio zis ca eu ca fiu am obligatia so platesc..(inca nu sa facut succesiunea pe avere)
Am obligatia sa achit eu suma aceasta chiar daca nu sunt inca succesorul?Daca este sa fac succesiune platesc cu bunurile proprii?Se poate executa silit pt recuperarea datoriei pe decedat ?
Cel mai recent răspuns: soloboy , utilizator 23:49, 8 Iulie 2013
Nu aveti obligatia sa achitati Dvs. suma datorata, daca nu sunteti inca unic mostenitor?
Daca acceptati succesiunea preluati atat activul (bunurile imobile si mobile), cat și pasivul (datoriile tatalui Dvs.)
Daca faceti o socoteala si constatati ca datoriile sunt mai mari decat cea ce mosteniți, puteti renunta la mostenire, creditorii tatalui Dvs. urmand a primii ei eventualele bunuri ramase după tatal Dvs.
Daca insa veti accepta mostenirea, toti creditorii tatalui Dvs. va pot executa silit pt. recuperarea creditelor neplatite de tatal Dvs.

iar in caz de inca nu se face succesiunea pot creditori sa executeze silit persoana decedata?sa revendice bunurile care inca sunt pe numele celui decedat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori o informatie ref executare actoru_vlad actoru_vlad Situatia este urmatoarea: Tatal meu a avut un proces cu o persoana si anul trecut a pierdut definitiv procesul. A fost obligat la plata unei sulte de bani ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil al tatălui decedat, succesiune nedezbătută Carsteamarius Carsteamarius Buna seara.Am si eu o întrebare daca tatăl meu a decedat în 2011 si acum vreo câțiva ani am primit de la Cec Bank o executare silita pt bunul imobil care ... (vezi toată discuția)
Mostenim datoriile dobandite prin hotarare judecatoreasca,chiar daca nu s a dezbatut mostenirea? Ruxandruta Ruxandruta Daca tatal a decedat si s a pronuntat hotararea judecatoreasca dupa moartea sa,iar mostenirea nu a fost dezbatuta,copiii mostenesc datoriile rezultate din ... (vezi toată discuția)