avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil al tatălui decedat, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil al tatălui decedat, succesiune nedezbătută

Buna seara.Am si eu o întrebare daca tatăl meu a decedat în 2011 si acum vreo câțiva ani am primit de la Cec Bank o executare silita pt bunul imobil care îi aparținea lui.Țin sa menționez eu nu am 18 ani încă si nu este declarat un moștenitor.Întrebarea pe scurt este:Ce acte trebuie sa duc sa nu fiu executat.În urma cu 6 luni am avut tot o executare silita dar de la Telekom si am depus o copie după certificatul de deces si sa rezolvat.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:33, 29 Septembrie 2020
Sunteti singurul mostenitor?
Tatal dvs. a lasat vreun bun ( casa, masina...) drept mostenire?
Daca da...mostenitorii mostenesc atat bunurile ramase cat si eventualele creante, datorii.
Care este situatia actuala a executarii silite?
Teoretic, creditorul poate dezbate succesiune in locul mostenitorilor directii ( copii, sotie...), daca acestia tergiverseaza acest lucru.
Apoi poate vinde bunurile si acoperi datoria.
Ar trebui sa luati legatura cu un avocat, ii prezentati situatia exacta si actele ce le aveti si decideti impreuna ce este de facut.
Nu sunt singurul mostenitor
În actul de mostenire nu se specifica nimic la imobil sau mobil
Si nu se poate sa o atac în instanta
Daca tatăl a rămas după deces cu datorii neplătite, prin executare silită bunurile lui personale lăsate moștenire pot fi executate silit până la îndestularea creditorului.

Succesiunea pe casă și pe alte bunuri, poate fi dezbătuta și la cererea creditorului care are interes să-și recupereze banii.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2020
Dapix, utilizator
Să vă explic tata a murit în 2011 eu după vreo 2-3 ani am primit un plic de la banca,nu mai stiu exact ce scrie acolo dar zicea ceva de executare silita.Pe numele lui nu ramas nimic dar în succesiune nu este declarata niciun bun.Iar de atunci nu a mai primit nici un plic.Nu cumva a fost prescrisa acea datorie.

Dapix a scris:

Daca tatăl a rămas după deces cu datorii neplătite, prin executare silită bunurile lui personale lăsate moștenire pot fi executate silit până la îndestularea creditorului.

Succesiunea pe casă și pe alte bunuri, poate fi dezbătuta și la cererea creditorului care are interes să-și recupereze banii.

Creditorul sau cel care a trimis acea somatie de plata si amenintare cu executarea nu are de unde stii ca tatal dvs. a decedat in 2011.
Si da, datoriile se prescriu in anumite conditii dupa trei ani dar aceasta prescriptie trebuie invocata de datornic, nu opereaza din oficiu in instanta.
Ignorati toate eventualele scrisori, nu semnati nimic de primire ce are legatura cu asta, nu acceptati nimic nici macar telefonic, nu oferiti niciun act cuiva legat de asta si contactati un avocat daca mai gasiti in cutia postala ceva legat de asta ( adica mergeti cu acel plic la avocat pentru a vedea ce scrie acolo si va spune ce aveti de facut).

Pana atunci... traiti-va viata.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament telefonie mobila mihay27 mihay27 Buna seara.Am si eu o problema putin mai delicata dar va rog mult sa imi raspundeti. In anul 2007 tatal meu a facut la cosmote 2 abonamente dintre care unul ... (vezi toată discuția)
Credit neplătit contractat în 2008. poate fi executat silit un imobil deținut în indiviziune cu încă doi coproprietari? Cristibuf Cristibuf Bună ziua, sora mea a cumpărat niște electrocasnice în 2008, în rate. Pe atunci locuia împreună cu mine și cu părinții mei, în apartamentul ... (vezi toată discuția)
Executari silite-debitor decedat titi marina titi marina Va salut. Am o intrebare si, in functie de raspunsul dv voi hotara ceea ce avem de facut. Avem un frate, decedat; au ramas doi copii majori si sotia ... (vezi toată discuția)