avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cladire fara autorizatie. Vinovat-actualul proprietar ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cladire fara autorizatie. Vinovat-actualul proprietar sau fostul, care a construit?

Buna ziua!

Sunt proprietara unui corp de padure. In zona de intravilan imediat urmatoare, lipita de padure, a fost construita o cladire, fara autorizatie de construire, cu ferestrele orientate catre proprietatea mea. Am inaintat sesizari catre Primarie si Inspectoratul de Stat in Constructii cu privire la lipsa autorizatiei si am solicitat solutionarea situatiei. Dupa nenumarate sesizari, primaria a raspuns ca a constatat lipsa autorizatiei de construire, a amendat proprietarul si a dispus incetarea lucrarilor pana la intrarea in legalitate. Proprietarul de atunci nu facut nici un demers in acest sens, iar primaria nu a mai luat nici o masura, timp de aproximativ 2 ani de la constatarea situatiei.
Realizand ca nu se va lua, cel mai probabil, nici o masura, exasperata de situatia neplacuta, in anul 2011 am propus proprietarului sa imi vanda imobilul format din teren si cladirea respectiva. Lucru care s-a si intamplat.
In anul 2012, constructia a luat foc, acoperisul a ars in totalitate. Am executat lucrari de reparare a acoperisului.
In iunie 2013, Primaria a intocmit PV, care a ajuns la mine pe 8 iulie, in care se specifica ca, in urma unui control din ianuarie 2013 s-a constatat ca nu exista autorizatie de construire pentru cladire si ca lucrarile s-au desfasurat in perioada 2012-2013. Lucru complet fals. Am fost sanctionata cu amenda de 2000 lei si s-a dispus incetarea lucrarilor pana la intrarea in legalitate, in caz contrar aducerea terenului la starea initiala.
As dori sa stiu care este rezolvarea acestui caz. Din punctul meu de vedere Primaria a savarsit un abuz impotriva mea prin faptul ca imi imputa mie ilegalitatea savarsita de o alta persoana, cu atat mai mult cu cat aproximativ 2 ani eu le-am solicitat rezolvarea acestei situatii (in perioada in care imobilul apartinea fostului proprietar).
Avand in vedere ca aceasta cladire este construita de aproximativ 4 ani, fapt ce poate fi dovedit, primaria are dreptul de a lua astfel de masuri impotriva mea si a proprietatii? De ce nu au facut-o acum 3 ani, cand am solicitat personal rezolvarea situatiei?
Aceasta ilegalitate nu este practic prescrisa, avand in vedere ca au trecut 3 ani de la savarsire?

Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: noryx01 , utilizator 15:59, 12 Iulie 2013
In primul rand cum a fost posibil sa cumparati LEGAL o cladire si un teren care nu sunt intabulate in Cartea funciara ?
Daca le-ati cumparat cu chitanta de mana, ati preluat si raspunderea legala pentru actele Dvs. si primaria poate să demareze procedurile legale, Dvs. avand de ales intre incetarea lucrarilor si intrarea in legalitate sau aducerea terenului la starea initiala.
Actul de vanzare-cumparare a fost incheiat la notariat. Imobilul a fost intabulat in CF pe numele meu
Pe baza caror acte a fost intabulata constructia ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie pe un alt proprietar fairy_tooth89 fairy_tooth89 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra in acest sens, am primit mostenire de la parintii mei un teren intravilan. Inainte de a se dezbate mostenirea, ... (vezi toată discuția)
Intabulare cladire fara autorizatie ... ordonanta 64 sau accesiune imobiliara leahuadrian leahuadrian Buna ziua. Am si ei o problema mai spinoasa la care nu reusesc sa ii dau de capat. Am construit in 1994 o cladire fara autorizatie pe un teren aflat in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care ... gabriela1819 gabriela1819 Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care mai erau și două filigorii construite, betonate și acoperite. Pe contractul de ... (vezi toată discuția)