avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte locuinta

Buna seara in primul rand.
Eu si viitoarea mea sotie avem o nelamurire. In a doua jumatate a anului o sa scoatem actele si nunta totodata, ea detine un apartament si am convenit sa fiu si eu trecut in acte.

1- Dilema noastra este cand sa facem actele apartamentului, acum inainte de nunta sau dupa nunta?;
2- Vrem sa stim cum este mai bine atat pentru noi doi cat si la bani (daca difera cu ceva);
3- De asemenea daca se merita sa fiu trecut in acte, sa dam niste bani (nu stim exact cam la ce suma se ajunge, daca cineva ne poate spune ce trebuie facut si cat ajunge cu aproximatie tot);
4- sau este ok sa ramanem asa iar eu o sa intru in posesia apartamentului dupa 5 ani de casnicie?;
Nu se stie niciodata, Doamne fereste de vre-o drama/accident/despartire, etc.

Multumesc anticipat, astept opinii promte.
Sa intelegem urmatoarele: ca viitoarea dvs sotie are un apartament proprietatea dansei ?! Asa este?! Ca nu prea v ati exprimat Clar! Dupa 5 ani nu obtineti drept de proprietate asupra apartamentului, acesta va ramane bun propriu al sotiei pt ca este achizitionat inainte de casatorie. Daca doriti sa deveniti coproprietar pe apartament , fie incheiati o conventie matrimoniala Adoptand regimul conventional inainte de casatorie fie dupa casatorie Sotia dvs va poate dona cota ideala din apartament de 1/2, donatia intre soti fiind revocabila .
1. puteti sa faceti o intelegere matrimoniala la notar cu privire la lucrurile fiecaruia, care intra in vigoare de la data casatoriei si care timp de 1 an nu poate fii schimbata.
2. d.ra va poate face donatie inca de pe acum daca asta va linisteste cu ceva, insa ar incurca-o pe dansa in cazul in care ar dori ulterior sa vanda cuiva sau daca dvs. va despartiti.
3.taxele difera de la notar la notar, oricum sunt peste 5 mil lei
4.cine a spus ca dupa 5 ani de casatorie intrati in posesia unui bun al celuilat sot? Eu nu cred asa ceva. Bunul dobandit inainte de casatorie este bun propriu si dupa ce intri sau iesi din casatorie.
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
Justitiarul711, utilizator
Multumesc de raspunsuri insa cu ce ajuta acea donatie daca ea este revocabila cum a spus si Joha mai sus? Daca femeia se razgandeste dupa nu stiu ce perioada si alege sa ne despartim de exemplu?
PS: da, apartamentul este proprietatea ei, deci ea ramane in posesie deoarece e dobandit inainte de casatorie, am inteles asta acum.
Alta solutie in afara de donatia care se poate revoca ar mai fi?
Ar trebui sa va vanda acum o cota inainte de casatorie sau la casatorie sa incheiati o conventie matrimoniala cea a comunitatii conventionale, sa cuprindeti in comunitate acest bun.
Dupa casatorie daca va doneaza, se poate razgandi si revoca donatia.
Oare cum oti fi prostit-o ?
gi-jane2 a scris:

Ar trebui sa va vanda acum o cota inainte de casatorie sau la casatorie sa incheiati o conventie matrimoniala cea a comunitatii conventionale, sa cuprindeti in comunitate acest bun.
Dupa casatorie daca va doneaza, se poate razgandi si revoca donatia.
Oare cum oti fi prostit-o ?



Nu am prostit pe nimeni din fericire, o sa intre multi bani de a mei in apartament, in jur la 10-15.000 EUR, e si normal sa am si eu o parte din apartament daca imi permiteti? Sau trebuie sa fiu eu prostit in acest caz?

Alte discuții în legătură

Am achiziționat un apartament pe numele meu înainte de oficializarea relației cu actualul soț. va avea el vreodată drepturi la acest imobil? Gina84 Gina84 Buna ziua! Sunt căsătorită de 2 ani. Am achiziționat un apartament dinainte de căsătorie și eram cu actualul sot. Sotul meu va avea vreodată drept la ... (vezi toată discuția)
Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)
Executare silita sot monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.In 3 saptamani am nunta si viitorul sot are un apartament achizitionat prin programul prima casa.Eu am un credit de nevoi personale la aceiasi ... (vezi toată discuția)