avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am achiziționat un apartament pe numele meu înainte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am achiziționat un apartament pe numele meu înainte de oficializarea relației cu actualul soț. Va avea el vreodată drepturi la acest imobil?

Buna ziua! Sunt căsătorită de 2 ani. Am achiziționat un apartament dinainte de căsătorie și eram cu actualul sot. Sotul meu va avea vreodată drept la apartamentul luat înainte de căsătorie? Va mulțumesc!

-2.1 din regulament-
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:33, 19 Martie 2018
Buna ziua,
1. pentru situatia divortului: sotul are un drept de retentie pentru cota ce-i revine din sumele achitate in perioada casatoriei daca se achita in rate.
2. In cazul in care decedati inaintea lui atunci sotul primeste 1/4 din bun in afara de cota lui de contributie la achitare daca a fost achitat in rate.
Apartamentul a fost cumpărat cu toți banii cash, nu a fost in rate. As vrea sa știu dacă și așa poate avea drept. Sau dacă îl trec pe acte ce drept poate avea?
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua! Dacă îmi trec soțul prin donație pe apartament ce drept poate avea? Pot oricând sa îl scot de pe apartament? Dar prin vânzare ce drept poate avea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum adica ce drept ar putea avea?? daca ii donati sau vindeti( pt a-i vinde trebuie sa schimbati regimul matrimonial) devine PROPRIETAR pe cota aia pe care i-o dati.
Daca ii donati, macar va puteti razgandi si revoca donatia insa doar pe perioada casatoriei va puteti razgandi.
Va complicati inutil, de ce l-ati improprietariti, ca sa aveti ce partaja daca va veti desparti ?
Daca v-a dat bani , ati cumparat casa si cu ajutorul lui sau a modernizat-o, sa stea linistit, sa pastreze probele ca a bagat bani in casa si vi-i poate cere cand doreste- in termen de maxim 3 ani de la despartire, dar asta nu justifica dorinta de a-i da drept de proprietate.

Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc ... Jydanul68 Jydanul68 Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc sa o trec in acte si pe sotia mea,cum procedez? (vezi toată discuția)
Daca ne-am casatorit cu regimul comunitatii legale si dupa 2 ... AlinaMaria23 AlinaMaria23 Daca ne-am casatorit cu regimul comunitatii legale si dupa 2 luni doresc sa il trec pe sot cu 1/2 cota la o casa cu credit, trebuie sa asteptam 1 an ca sa ... (vezi toată discuția)
Acte locuinta smile_and_nothing_more smile_and_nothing_more Buna seara in primul rand. Eu si viitoarea mea sotie avem o nelamurire. In a doua jumatate a anului o sa scoatem actele si nunta totodata, ea detine un ... (vezi toată discuția)