avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca ne-am casatorit cu regimul comunitatii legale si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca ne-am casatorit cu regimul comunitatii legale si dupa 2 ...

Daca ne-am casatorit cu regimul comunitatii legale si dupa 2 luni doresc sa il trec pe sot cu 1/2 cota la o casa cu credit, trebuie sa asteptam 1 an ca sa schimbam regimul matrimonial? Practic vreau sa ramana acel regim, dar doar casa asta sa o pun si pe numele lui.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:38, 6 Iunie 2021
Păi oricum va fi și el proprietar.
Orice bun cumparat in timpul căsătoriei este bun comun al ambilor soți.
Dacă vreți să vă schimbați regimul matrimonial, da, trebuie să așteptați cel puțin 1 an de la ultima modificare. In cazul dvs, de la data căsătoriei, cand ati adoptat regimul comunității legale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum nu vreti sa va schimbati regimul matrimonial, singura posibilitate ca sa devina proprietar, e sa ii donati, numai ca nu cred ca va accepta banca. Intai sa devina si debitor , deci la banca veti merge mai intai.

De ce vreti sa il improprietariti, totusi ?
Sotul va avea un drept de creanta pt ce sume platiti in timpul casatoriei, deci in caz de divort, va trebui sa il despagubiti. Care e problema?
Si daca m-a ajutat cu bani pe avansul casei inainte de casatorie, poate sa ceara la divort banii inapoi? Are dovada ca mi i-a dat in cont.

gi-jane2 a scris:

Cum nu vreti sa va schimbati regimul matrimonial, singura posibilitate ca sa devina proprietar, e sa ii donati, numai ca nu cred ca va accepta banca. Intai sa devina si debitor , deci la banca veti merge mai intai.

De ce vreti sa il improprietariti, totusi ?
Sotul va avea un drept de creanta pt ce sume platiti in timpul casatoriei, deci in caz de divort, va trebui sa il despagubiti. Care e problema?

da, poate.
daca trec 3 ani de la divort, pana sa vi-i ceara, nu mai poate.
Acesti bani se pot cere si in caz de deces mostenitorilor legali ex nepotii? Adica el mosteneste 1/4 sau cat e cota, dar poate avea prioritate cumva sa ia si acei bani cumva? In cazul in care nu sunt copii.

gi-jane2 a scris:

da, poate.
daca trec 3 ani de la divort, pana sa vi-i ceara, nu mai poate.

Alte discuții în legătură

Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Mostenire majestik majestik Bună ziua...dacă în cursul căsătoriei am avut un regim matrimonial cu bunuri proprii,după decesul unuia dintre soți ce procentaj din bunurile soțului ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Felicia Geru Felicia Geru Buna ziua, In 2017 am făcut un credit ipotecar pe 17 ani și am achiziționat un apartament . Creditul a fost făcut pe numele meu, eram necăsătorită. In ... (vezi toată discuția)