avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca ne-am casatorit cu regimul comunitatii legale si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca ne-am casatorit cu regimul comunitatii legale si dupa 2 ...

Daca ne-am casatorit cu regimul comunitatii legale si dupa 2 luni doresc sa il trec pe sot cu 1/2 cota la o casa cu credit, trebuie sa asteptam 1 an ca sa schimbam regimul matrimonial? Practic vreau sa ramana acel regim, dar doar casa asta sa o pun si pe numele lui.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:38, 6 Iunie 2021
e, nu va ganditi la deces si daca decedati, nu cred ca se va mai gandi la bani. mosteneste jumatate daca nu aveti copii, ci frati/ nepot de frate. Daca vor fi si parintii in viata, doar 1/3, daca faceti copii, acestie mostenesc 3/4 si sotul, 1/4
da, ii poate cere de la ceilalti mostenitori, cf cotelor, insa va trebui sa se judece cu ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Mostenire majestik majestik Bună ziua...dacă în cursul căsătoriei am avut un regim matrimonial cu bunuri proprii,după decesul unuia dintre soți ce procentaj din bunurile soțului ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Felicia Geru Felicia Geru Buna ziua, In 2017 am făcut un credit ipotecar pe 17 ani și am achiziționat un apartament . Creditul a fost făcut pe numele meu, eram necăsătorită. In ... (vezi toată discuția)