avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratia 112
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratia 112

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu o informatie...Daca o microintreprindere depune declaratia 112 trimestrial...la sectiunea A asigurat ce numar de ore salariu brut si zile lucrate treb sa trec?Declaratia pe iunie imi ia automat nr de zile lucratoare in luna 19 ...nu stiu cum ar trebui sa fac...vad ca nu exista bifa pentru depunerea triemstriala a declaratiei...Ma Ajutati va rog?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: irinuka2005 , utilizator 11:04, 9 Iulie 2013
Depuneti la 3 luni o data 3 declaratii, una pentru fiecare luna, cu atatea zile cate are fiecare luna.
Multumesc frumos..M-ati ajutat foarte mult..
Buna ziua

Ma mai puteti ajuta va rog cu o informatie care-mi este neclara?Inteleg ca daca depun trimestrial declaratia 112 trebuie sa fac cate o declaratie 112 pentru fiecare luna insa....declaratiile se depun pana pe 25 iunie 2013 toate?Sau trebuiau depuse pana pe 25 ale lunii urmatoare?

Multumesc!

Cod fiscal :ART. 296^19 Depunerea declaraţiilor :
...
(1^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), plătitorii de venituri din salarii şi asimilate salariilor prevăzuţi la art. 58 alin. (2), în calitate de angajatori sau de persoane asimilate angajatorului, depun trimestrial Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate aferentă fiecărei luni a trimestrului, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului.

[ link extern ]
Sa luam un exemplu:
- trimestrial, adica in luna aprilie, iulie, octombrie si ianuarie anul viitor trebuie sa depuneti declaratia 112, pana in 25 ale fiecareia din aceste luni.
- pana in 25 aprilie depuneati simultan trei declaratii 112 pentru luna ianuarie, alta pentru februarie, alta pentru martie.
- similar procedati si pentru trimestrele urmatoare.

Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Declaratia 010 rodia rodia Buna ziua, Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Firma nou infiintata (microintreprindere) angajeaza de la 1 octombrie 2013 un nr. de 7 ... (vezi toată discuția)
Notificare pentru d112 david ionica david ionica Buna seara.Va rog sa ma ajutati.Am primit Notificare de la ANAF ptr. ca am depus D112 lunar.Corect era la 3 luni.Ce pot face? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Declaratie 112 ContSters138151 ContSters138151 Buna ziua, Societatile care se incadreaza la depunerea trimestriala a decl.112 trebuie sa depuna formularul 010 la Finante si sa anunte? Daca am depus luna ... (vezi toată discuția)