avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara din cat?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara din cat?

Sint divortat de 16 ani de fosta sotie(actualmente sint recasatorit).Prin hotarire judecatoreasca mi s-a stabilit sa platesc copilului rezultat o cota de 25 % din venituri.Actualmente nu mai primesc nici ajutor de somaj,iar in hotarire scrie clar,citez: "25% din venitul net lunar dar nu mai putin decit venitul minim pe economie actual".Ce n-am inteles este ca plata se face din VENITUL MINIM PE ECONOMIE BRUT sau VENITUL MINIM PE ECONOMIE NET.Pina acum sint cu platile la zi dar am fost reclamat ca trebuia sa platesc din VENITUL MINIM BRUT PE ECONOMIE.
A doua problema : anul trecut am vindut un apartament (cumparat cu sotia acum 11 ani)iar la financiar apare un venit de .......lei pe care statul mi i-a impozitat imediat.Intrebarea este daca eu :
TREBUIE SA PLATESC COTA DE 25% DIN VENIT CE APARE IN FINANCIAR .
VA MULTUMESC si astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:48, 9 Iulie 2013
Nu platiti procent din apartament si platiti din net ca nu are ce sa va faca. daca se ajunge la executor, faceti contestatie la executare si puteti castiga.
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal calcul suma pensie intretinere ca procent din salariul minim pe economie. Cris1971 Cris1971 Sunt in urmatoarea situatie: am hotarare din 2012 care obliga tatal sa plateasca suma de 175 lei pensie intretinere (nu a dovedit venituri asa ca suma a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu BontescuValentin BontescuValentin 1. In urma divortului de sotia mea, printre altele s-a hotarit si obligativitatea mea , de a plati, pensie alimentara lunara in cuantum de 25% din venitul ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere. sentinta data incalca legile iar in apel tribunalul o mentine dan_plescan dan_plescan buna ziua. In 2010 sa dat o sentinta care a stabilit obligatia de plata a pensiei in cuantum de \"25% din venitul net realizat in (tara)\" - o tara din UE, ... (vezi toată discuția)