avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poprire pe salariu

1. In urma divortului de sotia mea, printre altele s-a hotarit si obligativitatea mea , de a plati, pensie alimentara lunara in cuantum de 25% din venitul mediu pe economie. Intrebarea mea este, cum secalculeaza si din ce se calculeaza, avind in vedere ca eu am un contract de munca pe 4 ore, (de cca 2ani) sau in cazul in care nu am sursa de venit.?
2. Avind in vedere ca prin mijloacele legale nu am reusit sa am relatii personale cu copilul de aproximativ doi ani, m-am gindit sa nu mai platesc pensia alimentara. Care sint consecintele acestui fapt?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 00:59, 20 Decembrie 2014
Daca nu aveti venit sau venitul este mic, se stabileste un procent de 25% din salarul minim pe economie, suma pe care trebuie sa o platiti obligatoriu. Daca nu, mama poate face plangere la Politie, fapta se pedepseste cu inchisoare. N-are legatura cu faptul ca ati avut sau nu legaturi cu minorul, daca mama va ingradeste dreptul de a tine legatura cu copilul, puteti actiona in judecata si vi se va stabili program de vizita.
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2014
Cris1971, utilizator
25% din salariul brut pe economie, din net pe economie sau din netul , care este in contractul de munca ???????????
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2014
BontescuValentin, utilizator
Din netul pe economie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in timpul concediului de maternitate grecristina grecristina buna! sotul meu are o fetita din prima casatorie, careia ii plateste pensie alimentara. daca sotul va intra in concediu de paternitate, va mai plati pensia? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru copil corelata cu contributia mamei radu010 radu010 Buna ziua, Ma aflu in proces de divort cu fosta sotie care ma \"sicaneaza\" cu vederea copilului, aceasta plecand de acasa din momentul introducerii ... (vezi toată discuția)