avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartela tahograf retinuta abuziv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartela tahograf retinuta abuziv

Buna ziua,

as avea si eu nevoie de o indrumare.Am lucrat in urma cu 6 luni la o firma de transport.In urma unor neintelegeri cu patronul ,mi-am incetat activitatea la acea firma. Cartela tahograf mi-a ramas in aparatul tahograf,iar patronul refuza sa mi-o mai inapoieze.Unde as putea sa ma adresez pentru a-mi putea recupera cartela,aceasta fiindu-mi necesara la procesul de judecata care este intre mine si acea firma. Cartela este f. importanta ptr mine,deoarece pe ea este inregistrata toata activitatea mea la firma respectiva. M-am adresat politiei dar am primit raspuns ca nu este de competenta lor.
Ce as putea sa fac? VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: qazqazqwerty28 , utilizator 23:54, 16 Iulie 2009
Buna ziua.Actionati angajatorul in judecata, acesta va fi obligat sa faca dovada ca cele sustinute de dvs nu sunt reale.Pentru acesta recomandarea mea este sa angajati un avocat
Actionati firma in societate, invocand exact cele descrise de dumneavoastra mai sus. Daca deja aveti un proces cu aceasta firma si sunteti la primul termen cereti si acest lucru.
Succes
Solicitati instantei sa ordone ca angajatorul sa depuna acea cartela tahograf pentru a se face o expertiza si a obtine dovezile necesare pentru solutionarea cauzei dvs. (nu ne-ati spus pentru ce va judecati cu angajatorul), evident daca are legatura cu obiectul procesului dvs. cu angajatorul...Dvs. cunoasteti amanuntele.
In alta ordine de idei, cartela tahograf nu este cumva proprietatea angajatorului? Este proprietatea dvs.?

Av. Cermak
Va multumesc pentru indrumari. Sunt deja in proces cu aceasta firma.Motivul este o amenda luata in POLONIA pentru mai multe nereguli in folosirea acestei cartele tahograf. Cartelele tahograf sunt proprietatea cond auto.Aceste cartele nu sunt transmisibile si in ele sunt sunt stocate datele soferului ,orele de condus,orele de pauza,firmele unde a lucrat,nr de inmatriculare al masinilor pe care a lucrat etc,cu alte cuvinte ,toata activitatea lui de sofer.Problema este ca daca nu ai o documentatie de folosire a aparatului tahograf risti sa utilizezi gresit aparatul si astfel poti da timpii de mers si pauza peste cap.Normal ar fi ca fiecare firma sa puna la dispozitia soferului o carte tehnica de folosinta a aparatului tahograf cu instructiuni in lb romana,ptr ca nu toti soferii stiu lb engleza.La firma sus mentionata nu mi sa dat acest manual .
titi_35 a scris:

.Aceste cartele nu sunt transmisibile si in ele sunt sunt stocate datele soferului ,orele de condus,orele de pauza,firmele unde a lucrat,nr de inmatriculare al masinilor pe care a lucrat etc,cu alte cuvinte ,toata activitatea lui de sofer.

Gresit, " nu sunt proprietatea soferului "
Tahograful digital, obligatoriu din mai 2006 in statele membre Uniunii Europene, implementat si in Romania,cu 1 ianuarie 2007 apartine societatii de transport.

Alte discuții în legătură

Neconcordante serii permis cu card tahograf si atestat cosas43 cosas43 daca schimb prmisul de conducere trebuie neaparat schimbate si cardul tahograf/certificat de pregatire profesionala(atestat) deoarece nu mai corespunde seria ... (vezi toată discuția)
Amenda rar sofer profesionist zdb zdb buna daca un sofer profesionist (angajat cu forme legale la o firma pt transport personal) primeste o [b]amenda rar pt depasirea orelor de ... (vezi toată discuția)
Tahograf digital - necesar sau nu pentru transport in cont propriu bvr bvr Buna ziua! As dori sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea problema: Am achizitionat in anul 2007 un microbuz Ford Transit ( initial a fost de marfa, ... (vezi toată discuția)