Buna ziua !
As dori sa aflu cine este obligat sa plateasca CASS ,persoana fizca sau juridica ! Am o Intr. Ind. si totodata sunt is angajat la o alta firma cu contract de munca inregistrata ,dar am si pe I.I o activitate oarecare .. Anul in curs am primit de la CNASS judetean o Decizia de impunere din oficiu ,unde este inclusa si o suma cu titlu de CASS ca obligatie de plata pe langa impozitul datorat . Sunt nedumerit pentru ca asa stiam ca CASS-ul se achita ori in calitate de pers. fizica ca intreprizator adica PFA ori ca angajat dupa remuneratie cuvenita in urma unui contract de munca . Asta nu inseamna dubla impunere de plata a CASS-ului dat fiind faptul ca dupa indemnizatie deja o platesc !? Va rog cu stima indrumati-ma ce sa fac !
Vi s-a dat o decizie de impunere pentru ca cei de la CNASS Judetean au primit de la Administratia financiara de care apartineti, o situatie cu toate sumele obtinute anul anterior; asta inseamna ca pe langa sumele din statul de plata mai aveti si alte sume obtinute.
Deci, va duceti la CNASS cu o copie a contractului de munca si adeverinta de salariat cu veniturile obtinute anul trecut si raportate de societate, pentru a arata ca sunteti salariat.
In baza acestor acte, si bineinteles daca societatea a facut viramentele aferente, CNASS nu va va mai "pune"sa platiti diferenta dintre sumele realizate ca salariat si celelalte sume.
Sa va fie de folos.
Nu sunt asigurata!
Cris-dar
Buna ziua! As avea nevoie de o interventie chirurgicala,cei de la clinica mi-au spus ca nu ma pot interna fara sa fiu asigurata la cas.As dori sa cotizez la ... (vezi toată discuția)