avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cine si in ce calitate trebuie sa plateasca CASS ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cine si in ce calitate trebuie sa plateasca CASS ?

Buna ziua !
As dori sa aflu cine este obligat sa plateasca CASS ,persoana fizca sau juridica ! Am o Intr. Ind. si totodata sunt is angajat la o alta firma cu contract de munca inregistrata ,dar am si pe I.I o activitate oarecare .. Anul in curs am primit de la CNASS judetean o Decizia de impunere din oficiu ,unde este inclusa si o suma cu titlu de CASS ca obligatie de plata pe langa impozitul datorat . Sunt nedumerit pentru ca asa stiam ca CASS-ul se achita ori in calitate de pers. fizica ca intreprizator adica PFA ori ca angajat dupa remuneratie cuvenita in urma unui contract de munca . Asta nu inseamna dubla impunere de plata a CASS-ului dat fiind faptul ca dupa indemnizatie deja o platesc !? Va rog cu stima indrumati-ma ce sa fac !

Cu respect

Cel mai recent răspuns: ContSters198623 , utilizator 15:53, 9 Iulie 2013
Vi s-a dat o decizie de impunere pentru ca cei de la CNASS Judetean au primit de la Administratia financiara de care apartineti, o situatie cu toate sumele obtinute anul anterior; asta inseamna ca pe langa sumele din statul de plata mai aveti si alte sume obtinute.
Deci, va duceti la CNASS cu o copie a contractului de munca si adeverinta de salariat cu veniturile obtinute anul trecut si raportate de societate, pentru a arata ca sunteti salariat.
In baza acestor acte, si bineinteles daca societatea a facut viramentele aferente, CNASS nu va va mai "pune"sa platiti diferenta dintre sumele realizate ca salariat si celelalte sume.
Sa va fie de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa plateasca cas ? se achita dupa persoana fizica sau juridica ? Tassaly Tassaly Buna ziua 1 As dori sa aflu cine este obligat sa plateasca CAS ,persoana fizca sau juridica ! Am o Intr. Ind. si totodata sunt is angajat la o alta ... (vezi toată discuția)
Nu sunt asigurata! Cris-dar Cris-dar Buna ziua! As avea nevoie de o interventie chirurgicala,cei de la clinica mi-au spus ca nu ma pot interna fara sa fiu asigurata la cas.As dori sa cotizez la ... (vezi toată discuția)
Contributie asigurari de sanatate ika ika Sunt actionar al unui SIF in urma \\"cuponiadei\\".In anul 2012 aceasta societate nu a, acordat dividente, Casa judeteana de sanatate nu vrea sa imi elibereze ... (vezi toată discuția)