avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONTRACT PRESTARI SERVICII
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONTRACT PRESTARI SERVICII

cum pot proceda un cazul in care in baza unui contract de prestari servicii , prestatorul a executat cu defecte lucrarile prevazute in contract( care specifica faptul ca le va reface pe cheltuiala lui si va suporta costurile in acest caz) daca nu s-a intocmit efectiv procesul vb de receptie (asa cum prevede contractul) ,existand doar un acord verbal in acest sens cu prestatorul si mai mult, un reprezentant al benefici arului a semnat de primire factura emisa de prestator cu privire la acele lucrari inainte de a trece termenul in care se face receptia calitativa (care nu s-a vonsemnat nicaieri oricum)?
Practic am un contract care prevede ca prestatorul suporta reparatiile in caz ca lucrarile nu corespund calitativ,beneficiarul semneaza factura prestatorului inainte de a face receptia .
Prestatorul poate sa ma actioneze pe somatia de plata avand contract semnat si factura de aemenea semnata. :(( CUM MA POT APARA ?
Cel mai recent răspuns: Razvan Popescu , Consilier juridic 16:10, 12 Martie 2009
In cazul in care nu puteti solutiona litigiu pe cale amiabila adresati/va instantei de judecata.Pentru aceasta recomandarea mea este sa angajati un avocat
Buna ziua,
da poate sa va actioneze in instanta pentru neplata facturii, dar dvs trimiteti o notificare catre prestator prin care specificati tot ce e prestat defectuos si acesta notificare sa fie trimisa cu confirmare de primire, invitati prestatorul la o conciliere directa si stabiliti ce e trecut defectuos si ce tr facut pe cheltuiala lui conform contract, toate acestea in caz ca se prez se consemneaza intr proces verbal si apoi ii ziceti ca il dati dvs in judecata pt nerespectarea clauzelor contractuale.
Succes !!
Multumesc r_magua .
Pot face cerere reconventionala pentru costului cu reparatiile lucrarilor necorespunzatoare daca prestatorul ma actioneaza in instanta pe procedura somatiei de plata ?
Asta zic eu ar elimina conditia caracterului cert al creantei mai ales ca motivare cererii mele ar fi direct legata de creanta ... si am ajunge apoi la dr comun. Specific ca doar o parte a lucrarii nu corespunde calitativ.
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2009
ContSters56278, utilizator
Buna,
exact o conditie pt a actiona pe somatie la plata e ca, creanta sa fie certa lichida si exigibila, dar eu zic ca totusi se poate rez si pe cale amiabiala.

Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de receptie produse ContSters56278 ContSters56278 Vreau sa va cer parerea referitor la un model de proces verbal \"compus\" de mine deoarece Ordinul 3412/2008 contine doar modele ref la investitii nu si in ... (vezi toată discuția)
Neplata facturi. cum il dau in judecata? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am de recuperat niste bani de la un client din anul 2008. Luna trecuta am trimis o notificare cu confirmare de primire pe adresa acestuia, dar a ... (vezi toată discuția)
Clauza contractuala: creanta certa, lichida si exigibila Jurist TM Jurist TM Buna ziua! Sunt angajata ca jurist la o firma care ofera servicii de consultanta in domeniul constructiilor. In contractul de prestari servicii pe care il ... (vezi toată discuția)