avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare dupa condamnare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare dupa condamnare



i se poate respinge dosarul din cauza faptului ca a fost condamnat?
Sau se poate considera discriminare?
Referent la primarie se poate angaja?


Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 15:01, 14 Martie 2009
Din continutul postarii nu se intelege daca sunteti in postura angajatorului sau a (viitorului) angajat.
Exista anumite reglementari speciale legate de acest aspect pentru anumite functii. Un exemplu concret il conosc pentru cazul gestionarilor. (cel putin pana la reabilitare).
Legat de cazul referentului in cadrul unei primarii, cred ca in statutul functionarului public ar trebui cautate conditiile de eligibilitate.

Din pacate, este destul de dificil sa se dovedeasca ca motivul real al respingerii unei candidaturi a fost cel al unei condamnari anterioare.
poate fi considerata discriminare, dar cum o dovediti? se poate angaja orice, daca-l accepta cineva...;)
In cazul in care printre condiitile care trebuiesc indeplinite pentru a se putea inscrie la examenul/concursul pentru ocuparea acestui post se numara si cea privind lipsa unei condamnari anterioare pentru o anumita fapta ce ar putea fi incompatibila cu pozitia ce ar urma sa fie ocupata, este posibil ca dosarul acestei persoane sa nu fie admis.

Poate ar fi interesant sa ne spuneti si pentru ce a fost condamnat?
Fiind vorba despre o institutie publica, orice post se ocupa prin examen sau concurs. Este posibil ca intre conditiile de inscriere sa fie si aceea a lipsei condamnarii penale. Pentru aceasta se cere cazierul judiciar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent personal-cazier judiciar s_mari s_mari se poate angaja ca asistent personal a unei persoane cu handicap o persoana care are in cazierul judiciar o condamnare cu inchisoarea pt vatamare corporala , ... (vezi toată discuția)
Dosar concurs angajare personal contractual cu menţiuni în cazier alexj17 alexj17 Bună ziua, O persoană care participă la un concurs de angajare are în dosarul depus cazierul judiciar cu menţiunea condamnat la amendă pentru ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate prin adaugare atributii in fisa postului ndc1962 ndc1962 Buna ziua.sunt angajat la o primarie ca muncitor calificat,de la 01.05.2010 am preluat si atributiile de casier specificandu-se acest fapt in fisa ... (vezi toată discuția)