avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietar al unei apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietar al unei apartament

Buna seara,
Va rog sa aveti amabilitatea sa ma ajutati cu urm.problema a unei cunostiinte:
Deoarece dna a avut multe datorii personale in mare parte cauzate de baiatul d-sei a fost nevoita sa iti vanda aparatamentul cf. si sa plateasca aceste datorii, cu suma ramasa a cumparat o garsoniera cf.3. aceasta garsoniera desi a fost cumparata cu banii ramasi din apart vandut, d-na in cauza a facut greseala de al trece pe contract si pe fiul ei (cel care a cauzat si datoriile) in speranta ca o va ingriji atat pe mama ei cat si pe ea.
In concluzie pe contractul de vanzare-cumparare sunt trecute 3 pers ea, mama si fiul. Mentionez ca in acest ap locuieste doar d-na cu mama in varsta de 90 ani, amamdoua au pensii f mici si din acest motiv nu au mai putut plati cotele de intretinere la bloc, in concesinta asociatia le-a dat in judecata si a castigat, d-na urmand sa achite 6000 ron restanta in 8 rate lunare. Baiatul refuza sa le ajute spunand ca prefera sa le vada in strada.
Pot face doamnele ceva cu acest baiat nerecunoscator? ar vrea sa dea garsoniera unei familie iar aceasta sa-i plateasca restanta si sa aiba grija de ele, dar fiul nu renunta la partea lui.
Exista vreo cale de atac pt al scoate din contract? sau macar exista vreo posibilitate legala sa fie obligat si el sa participe la chel de intretinere al acestui apartament in calitate de coproprietar(macar cele legate de cota parte).

Va multumesc anticipat celor care pot sa-mi dea un raspuns,
Cel mai recent răspuns: piticut86 , utilizator 16:27, 11 Iulie 2013
Daca nu locuieste in apartament nu are ce cheltuieli de intretinere sa achite.. ii pot fi imputate eventualele reparatii nu si utilitatile pentru mama si bunica. Doamnele pot cere anularea contractului de vc insa este o operatiune complicata si costisitoare cu sanse mici de reusita. Sa mai incerce sa vorbeasca cu fiul si sa ii explice ca poate pierde cota din garsoniera (nu stiu cat de interesat este daca nu a dat nici un ban pe ea)... poate revine la sentimente mai bune. Personal nu vad o iesire din situatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va proceda la executare silita in caz ca nu se achita debitul.Imobilul va fi vandut impotriva vointei coproprietarilor.
Apartamentul va fi scos la licitatie din pacate daca dna nu isi plateste restantele macar ...La prima strigare la licitatie va fi un pret ,a doua strigare un pret scazut cu 25% si tot asa pana il va cumpara cineva .Daca va fi vandut din banii castigati la licitatie se vor scade datoriile apoi restul de bani se vor impartii intre coproprietari.Mai bine dna vorbeste cu fiul sa o ajute sa plateasca si apoi sa vanda daca nu au banii ca sa se intretina decent, decat sa ajunga la licitatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt coproprietarul unei garsoniere, o pot dona statului? andreeamm andreeamm Buna ziua, In 2004 mama a cumparat o garsoniera si m-a trecut si pe mine cu o cota parte indiviza de 50% (imi cer scuze daca nu stapanesc bine ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dragosvedeanu Dragosvedeanu Buna ziua, VA ROG SA IMI RASPUNDETI CAT MAI URGENT CU PUTIINTA ; Nu am reusit sa fac imprumut sa platesc sulta fostei sotii in ce priveste 50% ce i-a hotarat ... (vezi toată discuția)
Apartament pentru copil Iness01 Iness01 Eu lucrez peste hotare. Acasa a ramas baiatul de 17 ani impreuna cu sotul. Locuiesc intr-un apartament cumparat cu imprumut ipotecar si platim cam 350 de euro ... (vezi toată discuția)