avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raport de expertiza. Posibilitate atacare hotãrâre.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Raport de expertiza. Posibilitate atacare hotãrâre.

În procesul de partaj s-a făcut exprtiză privind îmbunătăţirile efectuate la un imobil şi s-a stabilit valoarea acestora la suma de 30000 ron ( suma este actualizata cu rata inflatiei ) . Conform hotararii s-a stabilit ca am participat fiecare cu 50% la aceste imbunatatiri. Totusi , in aceeaş hotarare se stabileşte ca fostul sot trebuie sa-mi plateasca 6300 roni şi nu 15000 roni. Se pare ca judecatoarea nu a tinut cont de raportul de expertiza. Poate să facă aşa ceva?
Hotararea a ramas definitiva in mai 2013. Se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:28, 11 Iulie 2013
Stimată doamnă,

Este mai puțin important faptul că ați contribuit 50%-50% la îmbunătățirile locuinței, cât timp modul de atribuire se referă la întreaga masă partajabilă.

Deși aparent sultele de 6300 Lei şi nu 15000 Lei nu ar indica un procent egal, poate fi vorba despre diferențe de atribuire a tuturor bunurilor, care să conducă la sulte diferite. Poate nu doar imobilul este partajabil, sau, deși contribuțiile la îmbunătățiri au fost egale, nu au fost egale și la cumpărarea acestuia.

Prin urmare, nu furnizați toate datele necesare analizării speței.

Cu privire la hotararea a ramas definitiva in mai 2013, ce înțelegeți dvs prin definitivă?

Dacă mai aveți la îndemână calea de atac a recursului - nu precizați dacă este definitivă sau definitivă și irevocabilă - recursul se poate declara și motiva în 15 zile de la comunicare. Dacă sunteți în termen, se mai poate face ceva, dacă nu, nu.

Nu în ultimul rând, poate fi vorba de o eroare materială ce se poate rectifica.

Cu stimă.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
andreigrigoriu, moderator
Vă mulţumesc pentru răspuns.
Masa partajabilă constă numai din îmbunătăţirile aduse imobilului. Îmbunătăţiri făcute în timpul căsătoriei. Nemaivorbind despre faptul că am dovedit că în tot acest timp eu am avut venituri substanţial mai mari decăt fostul soţ şi dânsul timp de trei ani deloc n-a avut venit.
Cred că sentinţa este definitivă şi irevocabilă, fiind pronunţată în aprilie.
Ati primit acasa motivarea scrisa, pe larg a hotararii? E vorba despre o sentinta de la judecatorie da?
A trecut termenul de declarare a caii de atac, adica cele 15 zile de la primirea sentintei?
Cum a motivat instanta sultele atat de deosebite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta la iesire din indiviziune AurelianO AurelianO Am urmatoarea problema: tocmai am primit sentinta in urma unui proces de iesire din indiviziune, si, desi diferenta dintre ceea ce a primit partea adversa si ... (vezi toată discuția)
Partaj netimbrat lipsa_id lipsa_id Unchiul meu a fost chemat in instanta de fosta nevasta...pentru impartirea casei in care au locuit...desi la divort ....a plecat....fara a avea vreo pretentie ... (vezi toată discuția)
cand (momentul) castigatorul partajului devine - unic proprietar? la pronuntarea - recursului//irevocabil sau la momentul - platii sultei = 3 ani de la recurs ? ContSters124097 ContSters124097 VINZARE IMOBIL -IN PARTAJ ((de la reclamanta ,,-la fiica partilor/nevinovata)),,FARA PLATA SULTEI-PROMISE IN INSTANTA = O MIZERIE,MURDARIE - COLOSALA ... (vezi toată discuția)