avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs cerere pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs cerere pensie alimentara

Domnilor si doamnelor avocati , am si eu o intrebare. Sunt student in anul 2 de facultate , in cadrul Facultatii de Matematica si Informatica , Universitatea Bucuresti. L-am dat pe tatal meu in judecata pentru pensie alimentara, iar el a facut recurs, motivand ca a fost dat afara de la locul de munca cu decizia legii 53/2003 , art.65 lit I.Acesta ia somaj , dar spune ca nu are nici un venit. In plus , a primit salarii compensatorii de la fostul loc de munca,iar firma nu vrea sa imi dea o adeverinta pentru a o depune la dosar. Cum sa formulez o intampinare la acest recurs , pentru ca el refuza cu inversunare sa ma ajute sa imi termin studiile. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MariusFulga , utilizator 18:28, 10 Iulie 2013
Conf. art. 65 Codul muncii (legea la care faceti referire), tatal dv a fost disponibilizat. Nu ati specificat cat a hotarat judecatoria sa plateasca cu titlu de pensie de intretinere. Avand in vedere faptul ca momentan sunteti in faza de reurs, iar tatal dv a ramas fara loc de munca, aveti toate sansele ca instanta de recurs sa stabileasca pensia de intretinere raportat la venitul minim pe economie.
Sumele compensatorii primite de tatal dv in momentul disponibilizarii nu intra in baza de calcul a pensiei.
Trebuie sa luati in calcul faptul ca ambii dv parinti trebuie sa contribuie la cheltuielile dv daca sunteti in continarea studiilor, pe de o parte. Pe de alta parte, nu sunteti obligat sa urmati o facultate, este optiunea dv. Credeti ca cei 100 - 150 de lei ce ii veti primi cu titlu de pensie de la tatal dv. vor fi suficienti pentru a termina facultatea? De ce nu luati in calcul posibilitatea de a va angaja? In Bucurestiul ofera alte perspective dacat restul tarii. Pe litoral se fac angajari pentru perioada verii. Puteti sa va angajati part time, sau pe perioada verii, doar sunteti in vacanta. Nu sunteti nici primul si nu veti fi nci ultimul student care lucreaza concomitent cu studiile. Solutii sunt, numai sa vreti.
atata timp cat are inca dreptul la aceasta pensie de intetinere,chiar si stabilita la sal min pe economie,nu vad de ce nu ar cere-o.nu are nicio relevanta daca se angajeaza sau nu in timpul facultatii.utilizatorul nu a spus ca vrea doar tatal sa contribuie la finalizarea studiilor sale,a spus doar ca tatal refuza sa il ajute.de aici si pana la a trage dvs concluzia ca si mama trebuie sa contribuie (si posibil nu prea o face)e cale lunga.
Parintii mei sunt despartiti de cand eu aveam 3 ani. Pe tatal meu biologic l-am vazut de 3-4 ori, si atunci obligat de colegi sa vina la poarta firmei sa ma vada, pentru ca era instiintat ca am venit sa iau pensia. De 18 ani, el tot a incercat sa se ascunda,a incercat tot felul de metode pentru a nu-mi plati pensia alimentara. Nu pot spune ca la salariul lui ,150 de lei ar fi fost o suma colosala, tinand cont ca el mentioneaza ca mai are 2 copii. Eu de fapt incerc sa il ajut, sa nu uite ca are 3 copii, nu doi. Momentan locuiesc cu mama si cu tatal meu vitreg, din partea carora am tot suportul si sprijinul.
Doamna Desirelia,
Concluzia ca si mama trebuie sa contribuie si posibil nu prea o face ati tras-o dumneavoastra, citind printre randuri, sau probabil dincolo de randuri. Eu am scris negru pe alb ce am avut de spus, am scris doar ambii parinti trebuie sa contribuie la intretinerea acestui student si atat.

Pt Marius
Pe tatal meu biologic l-am vazut de 3-4 ori, si atunci obligat de colegi sa vina la poarta firmei sa ma vada, pentru ca era instiintat ca am venit sa iau pensia.

Pentru a primi pensia de intretinere nu era nevoie sa mergeti personal la locul de munca al tatalui. In functie de actiunea / inactiunea mamei pe perioda cat ati fost minor, pensia va putea fi virata direct de catre angajator, sau de tata, sau recuperata prin executor.

tinand cont ca el mentioneaza ca mai are 2 copii. Eu de fapt incerc sa il ajut, sa nu uite ca are 3 copii, nu doi.

Dv de fapt suferiti pentru lipsa tatalui din viata dv, pentru faptul ca acesta a avut / are alta familie si inca doi copii, pentru faptul ca nu v-a acceptat. Ar trebui sa purtati o discutie cu mama dv, sa aflati adevaratele motive ale despartirii lor. Este adevarat ca dv nu aveti ncio vina, dar afland adevarul, poate veti intelege.

Sa inteleaga, ce ? Ca e un las care a fugit de raspundere..
:offtopic:
D-na sau d-le m_ella2005, va rog sa incercati sa raspundeti intrebarilor utilizatorului asa cum sunt ele formulate. Nu ne bagam in viata omului.. nu ne priveste motivul pentru care si-a cautat tatal la munca, cat a suferit ca si copil de-a lungul vremii sau ca trebuie sa se angajeze.
Intrebarea e asta :
Cum sa formulez o intampinare la acest recurs , pentru ca el refuza cu inversunare sa ma ajute sa imi termin studiile.

Alte discuții în legătură

Santem 2 surori-20 de ani si 19 ani dey-dey dey-dey Parintii sunt divortati,eu sunt studenta la o facultate de stat si la zi,iar sora mea e in clasa aXII-a. Mama ne intretine din toate punctele de vedere dar ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere major doina sarahovici doina sarahovici Va rog sa imi spuneti care este calea legala de a recupera cit mai repede suma de 6300 de lei datorata de tatal meu pe perioada august 2009 - ianuarie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru minor Carolinacarolina Carolinacarolina In situatia in care doua persoane sunt despartite de 7 ani si au impreuna 4 copii, in urma despartirii copii si-au ales cu cine vrea sa locuiasca respectiv 2 ... (vezi toată discuția)