avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs cerere pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs cerere pensie alimentara

Domnilor si doamnelor avocati , am si eu o intrebare. Sunt student in anul 2 de facultate , in cadrul Facultatii de Matematica si Informatica , Universitatea Bucuresti. L-am dat pe tatal meu in judecata pentru pensie alimentara, iar el a facut recurs, motivand ca a fost dat afara de la locul de munca cu decizia legii 53/2003 , art.65 lit I.Acesta ia somaj , dar spune ca nu are nici un venit. In plus , a primit salarii compensatorii de la fostul loc de munca,iar firma nu vrea sa imi dea o adeverinta pentru a o depune la dosar. Cum sa formulez o intampinare la acest recurs , pentru ca el refuza cu inversunare sa ma ajute sa imi termin studiile. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MariusFulga , utilizator 18:28, 10 Iulie 2013
.Acesta ia somaj , dar spune ca nu are nici un venit

Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.

Instanta de judecata sa emita o adresa, in vederea demonstrarii venitului obtinut ( indemnizatia de somaj poate fi poprita , pentru sumele de bani cu titlu de pensie de intretinere).

am citit printre randuri ptr ca exact asta ati vrut sa spuneti.sa nu uite acel copil ca si mama trebuie sa contribuie.e logic ca doar mama a contribuit pana in acest moment deoarece baiatul face referire la problema legata de pensia la care era tata obligat sa o plateasca, nu mama.si chiar asa fiind situatia,cum o interpretati dvs...baiatul sufera ca nu e bagat in seama,din cauza ,evident tot a mamei care a divortat de tata(de cele mai multe ori o victima)ce legatura are cu faptul ca acel tata indiferent cum ar fi are obligatia legala de a-si intretine prin acea pensie stabilita de instanta unul din cei 3 copii?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
desirelia75, utilizator
Doamna desirelia a presupus corect , tata a fost , sau este , un om foarte agresiv. Acesta a fost motivul despartirii lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santem 2 surori-20 de ani si 19 ani dey-dey dey-dey Parintii sunt divortati,eu sunt studenta la o facultate de stat si la zi,iar sora mea e in clasa aXII-a. Mama ne intretine din toate punctele de vedere dar ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru minor Carolinacarolina Carolinacarolina In situatia in care doua persoane sunt despartite de 7 ani si au impreuna 4 copii, in urma despartirii copii si-au ales cu cine vrea sa locuiasca respectiv 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere major doina sarahovici doina sarahovici Va rog sa imi spuneti care este calea legala de a recupera cit mai repede suma de 6300 de lei datorata de tatal meu pe perioada august 2009 - ianuarie ... (vezi toată discuția)