avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii

Buna seara , va rog sa-mi spuneti : daca in urma disponibilizari colective cu acordarea de salarii compensatorii, sunt afectata avand in vedere ca de 3 luni de zile am fost trecuti de la program de 8 ore/zi la 4 ore/zi eu lucrand din 1993 la acelasi angajator ca oficiant manuitor valori ,iar ca vechime in munca (prima )angajare 1975 avand continuitate, intrerupta doar de 3 nasteri.eu fiind nascuta in 1955 luna 10.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 10 Iulie 2013
In ce sens sunteti afectata? .

Reducerea timpului de munca afecteaza numai dreptul la indemnziatia de somaj, nu si vechimea in munca sau stagiul de cotizare la pensie.
ma refer la coantumul platilor (salarii ) compensatorii,. se diminueaza sau se injumatatesc si ele ?
Va multumesc
Cuantumul salariilor compensatorii sigur se diminueaza, daca s-a diminuat si salariul odata cu reducerea timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare, vechime muncã TudorVoicu TudorVoicu Lucrez la o firmă care este în insolvenţă. din acest motiv am un program de lucru de 4 zile pe săptămînă şi salariul este de 80%. Cum afectează asta ... (vezi toată discuția)
Reducere timp de munca sterie sterie Firma la care lucrez trece printr-o perioada de criza financiara. Conducerea societatii a decis reducerea timpului de lucru la 4 zile pe saptamana si reducerea ... (vezi toată discuția)
Program redus - drepturi banesti, pensie ContSters229751 ContSters229751 Afecteaza reducerea timpului de munca de la 8 ore la 7 ore salariul si vechimea in munca (in vederea stabilirii dreptului la pensie)? Daca da unde se ... (vezi toată discuția)