avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru

Va rog sa-mi spuneti daca la depunerea cererii de recurs pt anularea unei amenzi de circulatie (procesul a fost sub vechilul cod civil) trebuie platita taxa judiciara de timbru si daca DA, cat este aceasta taxa..
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vasilica52 , utilizator 15:25, 10 Iulie 2013
In cazul dvs. nu se aplica vreo taxa de timbru.
Art. 55 din Oug.80/2013
Pentru cererile si actiunile introduse pana la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, timbrul judiciar se aplica, respectiv taxele judiciare de timbru se stabilesc si se platesc in cuantumul prevazut de legea in vigoare la data introducerii lor.

Cum plangerea dvs.contraventionala a fost depusa inainte de intrarea in vigoare a ordonantei, cand plangerile contraventionale erau scutite de plata taxei de timbru, recursul este scutit si el de plata taxei de timbru.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanþa de urgenþã nr. 80/2013. taxele judiciare pentru recurs împotriva hotãrârii pronunþate într-o cauzã având ca obiect divorþ elena20a elena20a Buna tuturor, A aparut : http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_80_2013_taxele_judiciare_de_timbru_ordonanta_de_urgenta_80_2013.php In conditiile ... (vezi toată discuția)
Se mai depune timbru judiciar ? Pilu Pilu Buna ziua. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: O cunostinta de-a mea a facut recurs la Curtea de apel si a depus totodata si chitanta taxa timbru ... (vezi toată discuția)