avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se mai depune timbru judiciar ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se mai depune timbru judiciar ?

Buna ziua. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: O cunostinta de-a mea a facut recurs la Curtea de apel si a depus totodata si chitanta taxa timbru judiciar. Acuma a primit citatie pe care scrie ca trebuie sa depuna si Timbru judiciar in valoare de 0,3 lei. Eu stiam ca acele timbre judiciare s-au desfiintat prin OU nr. 80/2013. Gresesc ? Multumesc daca ma poate informa cineva siva doresc un An Nou fericit si plin de impliniri :)
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:27, 31 Decembrie 2014
Dacă acțiunea principală a fost pornită înainte de intrararea în vigoare a OUG nr. 80/2013 trebuie să depună și timbru. De altfel și taxa de timbru se calculează potrivit prevederilor anterioare OUG 80/2013, valabile în momentul chemării în judecată.

Art. 55
Pentru cererile si actiunile introduse pana la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, timbrul judiciar se aplica, respectiv taxele judiciare de timbru se stabilesc si se platesc in cuantumul prevazut de legea in vigoare la data introducerii lor.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Decembrie 2014
Radu9, utilizator
Multumesc frumos dl. Radu9, toate cele bune va doresc.
Pentru dosarele care se judeca pe vechiul cod de procedura civila, se mentine obligatia de a se depune timbru judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanþa de urgenþã nr. 80/2013. taxele judiciare pentru recurs împotriva hotãrârii pronunþate într-o cauzã având ca obiect divorþ elena20a elena20a Buna tuturor, A aparut : http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_80_2013_taxele_judiciare_de_timbru_ordonanta_de_urgenta_80_2013.php In conditiile ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru vasilica52 vasilica52 Va rog sa-mi spuneti daca la depunerea cererii de recurs pt anularea unei amenzi de circulatie (procesul a fost sub vechilul cod civil) trebuie platita taxa ... (vezi toată discuția)