avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare cu studii superioare + carnet munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare cu studii superioare + carnet munca

As avea cateva intrabri:

1. Functia de contabil presupune studii superioare ? Stiu ca cea de contabil sef, presupune.

2. Care este salariul minim pe care poate fi incardata o perosana cu studii superioare, pe un post cu studii superioare, la 1 h de munca/zi ? Am impresia ca mi s-a zis gresit la ITM.

3. Fiind o slujba cu timp partial, carentul de munca afladu-se in alta parte, dovada va fi facuta cu ajutorul unei adev de vechime, nu ? Fiind singurul angajat al firmei, (timp partial si cu cartea de munca altundeva) mai e nevoie sa se plateasca comisionul pt cartile de munca ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters60781 , utilizator 10:30, 13 Martie 2009
1. Contabil (Cod COR 343302) - (Subgrupa majora 34, Grupa minora 343, Grupa de baza 3433)
Nivelul de instruire: 3 (studii medii sau postliceale).
In concluzie, nu sunt obligatorii studiile superioare.

2. Salariul minim brut pt o functie cu studii superioare este de la 01.01.2009 de 1200 lei brut (pentru o norma intreaga, respectiv 8h/zi). printr-un calcul matematic simplu, pentru un contract de munca cu timp partial de o ora pe zi salariul minim de incadrare va fi 1200/8=150 lei.
Pentru studii medii salariul minim este (tot de la 01.01.2009) de 720 lei pentru o norma intreaga. Pe aceiasi logica expusa mai sus puteti calcula salariul minim pentru un contract cu timppartial de o ora/zi.

3. Da, dovada se va face cu adeverinta, care va fi trecuta ulterior in cartea de munca. Cf art 35 din Codul Muncii:
"Art. 35. - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.".

La situatia expusa de dvs, nu va vreun motiv pentru care ar trebui sa platiti comisionul pentru administrarea cartii de munca. Dar ca sa suflati in iaurt, cel mai simplu ar fi sa intrebati la ITM.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim pentru contabil ava_b ava_b Buna ziua, As dori sa stiu care este salariul minim cu care o persoana poate fi incadrata in cartea de munca cu functia de contabil. Multumesc! (vezi toată discuția)
Studii superioare incadrat pe studii medii nusi nusi sunt contabila la o UM am studii superioare terminate de 3 ani, dar sunt incadrata tot cu studii medii "deoarece " asa e postul prevazut cu studii medii . Se ... (vezi toată discuția)
Salariul minim studii superioare mihaitudor mihaitudor cat este salariul minim pentru absolventii de studii superioare? Colegiul Universitar de 3 ani este considerat ca studii superioare la calculul salariului ... (vezi toată discuția)