avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj in favoarea intelegerii amiabile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj in favoarea intelegerii amiabile

Buna ziua, am fost implicat intr-un accident auto cu vatamare corporala din culpa, am fost sa vizitez victimele sa vad starea dansilor de sanatate (contuzii si traumatism cranio cerebral) victimele sunt constiente. Una din victime in urma discutiei a pretins o "suma modica", (nu a specificat suma) pentru a nu depune plangere si a incheia dosarul cu intelegere amiabila. Am spus ca nu stiu inca, sa ma gandesc. a doua zi sunt sunat de catre victima si de catre familia acestuia pe aceasta tema.

Constituie aceasta insistenta ca santaj? daca da ce este de facut?, eu sunt de acord sa compensez familia pentru traumele suferite dar aceasta insistenta este deranjanta.
Cel mai recent răspuns: Mihai Strimbeanu , Consilier juridic 12:58, 13 Iulie 2013
Orice intelegere faceti, sa o faceti prin act notarial, pentru a nu risca ca mai tarziu sa vi se ceara si alte sume de bani de catre partea vatamata.
Trebuie sa ajungeti la intelegere cu toate victimele, nu numai cu una dintre victime, daca nu doriti sa se ajunga la plangere penala.
In privinta asigurarii, verificati daca polita de asigurare nu are mentionata fransiza, un anume procent. Daca are aceasta mentiune, automat dvs. ati fost de acord, prin semnarea politei, sa platiti procentul mentionat din orice despagubire.
puteti apela la un mediator care sa va ajute sa faceti o intelegere cu parile vatamate in aceasta problema... de regula astfel de evenimente se incheie cu intelegeri care au o componenta financiara... e mai bine, decat sa ajungeti la proces unde si acolo sunt costuri destul de mari.... succes.
Buna ziua....Nu constituie santaj in felul in care ati prezentat Dvs problema....Discutia cu dvs este de conciliere , cu atat mai mult cu cat este in favoarea dvs....Sunteti liber sa nu acceptati propunerea facuta de victime si sa fie continuata cercetarea si urmarire penala, urmand ca instant sa se pronunte in cauza.... Santaj ar fi daca dvs. le impuneti sa accepte suma pe care o oferiti, sub amenintarea cu un rau....Asa, va recomand sa fiti atent la nuantele discutiei si la cadrul in care o purtati...Succes.
D-le gigipopa, nu induceti in eroare daca nu stiti unde se aplica sisteme de fransiza in asigurari.
Fiind vinovat si existand victime se apeleaza la polita RCA pentru care nu exista fransize. Tot ce ii doresc domnului este ca nu cumva sa aiba RCA la una din societatile foarte ieftine de asigurari (nu dau nume ca deja sunt celebre pentru neplata daunelor)
Persoana respectiva a obtinut un certificat medico legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime Alexandru Deac Alexandru Deac sunt conducatorul auto unui microbuz care a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victime in urma unei coliziuni cu un alt microbuz de la aceeasi ... (vezi toată discuția)
Vatamare prin accident auto flamyyo flamyyo Am dat de un necaz Ma deplasam catre serviciu cu masina societatii ora 7:45 conditii ploaie Am ajuns din urma un camion de tonaj care avea ceva probleme cu ... (vezi toată discuția)
Santaj? silvyuk silvyuk Buna ziua. Problema mea este relativ simpla: am fost implicat intr-un accident cu victima in urma caruia am ajuns inculpat la judecatorie. Am facut demersurile ... (vezi toată discuția)