avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe indemnizatia de crestere a copilului?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe indemnizatia de crestere a copilului?

buna ziua
am un contract de credit cu intarziere la plata de mai mult de 90 zile.In prezent contractul meu este la o firma de recuperatori, care azi m-au instiintat ca urmeaza sa dea curs executarii silite, pentru neachitarea debitului restant.Eu am mai achitat din restanta , insa situatia financiara nu-mi permita sa achit mai mult de contravaloarea a 300 de lei pe luna, eu fiind in concediu crestere copil din februarie 2012.Vreau sa va intreb , daca poate sa-mi puna poprire pe indemnizatie de crestere a copilui sau daca, poate sa imi puna sechestru pe locuinta. Nu vreau sa se ajunga pana acolo, insa vreau sa stiu daca, nu pot da curs cererilor lor(adica sa achit intreaga restanta)ce pot face?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: silvam , utilizator 14:22, 10 Iulie 2013
Indemnizatiile pentru copii nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii ( art. 728 alin.7 Cod procedura civila ).
Locuinta ati pus-o garantie in contract ?
Se pot urmari bunurile personale ( chiar si locuinta ) daca valoarea datorata depaseste 10.000 lei ( art. 812 Cod procedura civila ) daca nu sunt bunuri urmaribile care pot fi valorificate.
locuinta nu este pusa garantie, iar valoarea datorata, restanta plus soldul creditului in curs este de 900 euro.In instiintarea primita de la recuperator se specifica, ca urmeaza sa se puna sub 'urmarirea silita a bunurilor mobile si imobile, sechestrarea si vanzarea bunurilor, inclusiv prin licitatie publica'

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita malidumitru malidumitru Daca am poprire pe salariu atat eu cat si sotul meu adica 1/3 din salariu in valoare de 950 de lei pe luna , imi mai poate executa silit apartamentul . ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu si executare silita imobiliara ContSters319902 ContSters319902 Buna ziua, as vrea sa stiu daca este legala solutia ca unei persoane sa i se aplice simultan proprire pe salariu si executare silita imobiliara, pt un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere privilegiu imobiliar vs ipoteca banca fyeratanye fyeratanye salut, Am citit multe subiecte in acest forum in legatura cu privilegiul imobiliar instituit de asociatie de proprietari si ipoteca a banci cu titlu ... (vezi toată discuția)