avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Buna ziua!

ma intereseaza daca ma puteti ajuta care sunt actele necesare pt recalcularea pensiei. Mentionez ca persoana in cauza este in pensie de 6 ani timp in care a lucrat cu timp partial de 6 ore/zi la o firma. As dori sa stiu ce trebuie sa contina dosarul si cine anume trebuie sa il depuna? Poate sa o faca oricine pe baza de imputernicire sau firma sau numai persoana in cauza.
Este vorba de Casa de Pensii Timis. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 23:15, 10 Iulie 2013
1. Persoana respectiva se prezinta personal la Casa de Pensii si completeaza o cerere de recalculare a pensiei.

2. Angajatorul nu are nici o interventie in aceasta problema decat sa fi transmis lunar declaratiile nominale (D112).
Multumesc pt raspuns insa daca este vorba despre cererea care se gaseste pe internet acolo sun mai multe acte necesare: adeverinta de venit, talon de pensie, carte de munca etc. si as fi vrut sa stiu daca actele pot fi depuse de la firma.
Ce trebuie sa fac in prezent pentru recalcularea pensiei in conditiile in care am un contract de munca si ultima recalculare a fost facuta in 2011? Ce acte trebuie sa depun la casa de pensii?


O cerere privind recalcularea drepturilor de pensie prin valorificarea perioadei lucrate dupa ultima recalculare si un talon de pensie.


26-02-2013 13:56


Sursa:

[ link extern ]
1. V-am spus ca angajatorul nu se ocupa cu depunerea actelor pentru pensie sau pentru recalcularea ei.

2. - Mergeti dvs. personal la Casa de Pensii si se rezolva foarte repede.
- Daca din diferite motive nu puteti sa va prezentati personal trimiteti pe altcineva cu imputernicire incheiata la notar.

O cerere pt recalcularea pensiei la care atasati copie BI, copie talon pensie + adeverinta in original de la locul de munca - pt. perioada de la 01.01.2011 pana in prezent, + copie carnet munca ( primele pagini si paginile completate de angajator dupa ce ati iesit la pensie).
Va trebuie neaparat adeverinta de la firma pt ca s-ar putea ca angajatorul sa nu aiba sediul social in jud. dvs. si atunci CJP Timis trebuie sa stie de la care jud. sa ceara adeverinta de stagiu de cotizare.
Daca nu va puteti prezenta personal, le trimiteti cu o recomandata cu aviz de primire, care in mod sigur ajung la secretariatul casei de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza majorarea pensiei pentru pensionarii care isi continua activitatea ? florinovici florinovici Am iesit cu decizie la pensie la limita de varsta in 2014 luna septembrie, dar imi continui activitatea cu contract de munca. Vreau sa stiu cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime pensie dupa revisal sorineldobre sorineldobre Dupa decembrie 2010 cartea de munca a devenit caduca . in continuare angajarea se face pe baza de Revisal . Intrebare : daca fac varsta de pensie pt. perioada ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sally_daisy sally_daisy Buna ziua, Exista un termen limita pana la care sotul pensionar supravietuitor poate opta pentru pensia de urmas, in cazul in care aceasta este mai mare ... (vezi toată discuția)