avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul vechime pensie dupa Revisal
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul vechime pensie dupa Revisal

Dupa decembrie 2010 cartea de munca a devenit caduca . in continuare angajarea se face pe baza de Revisal . Intrebare : daca fac varsta de pensie pt. perioada din Revisal mai trebuie sa aduc si adeverinte de la diversii angajatori ? Cei de la casa de pensii nu gasesc tot ce le trebuie in acest Revisal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 14 Februarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
sorineldobre a scris:

Dupa decembrie 2010 cartea de munca a devenit caduca . in continuare angajarea se face pe baza de Revisal . ...


Casa de pensii nu are nicio legatura cu REVISAL-ul , asa cum acesta nu are nicio legatura cu valabilitatea unui c.i.m. si cu stagiu de cotizare la pensie.

REVISAL-ul este functionabil de la 01.01.2007 si nu numai dupa 01.01.2011.
1. Incepand cu data de 01.04.2001 toti angajatorii completeaza si trimit (acum la ANAF) declaratiile lunare nominale (D112) cu stagiile de cotizare, contributiile datorate si perioadele lucrate de fiecare salariat.

2. Casele de Pensii au evidenta electronica a stagiilor de cotizare, a veniturilor lunare si a contributiilor datorate de catre fiecare salariat, precum si perioadele in care a lucrat in conditii deosebite sau speciale de munca si contributiiloe aferente.

3. - Asadar la iesirea la pensie nu mai aveti nevoie de alte acte decat pentru periaodele de dinainte de 01.01.2001.
- Intre timp au fost scanatae si carnetele de munca asa ca nu mai aveti prea multe acte de prezenta la data iesirii la pensie.

4. Puteti merge la Casa de Pensii sa solicitati (contra cost = 15 lei) o adeverinta cu stagiul de cotizare unde veti vedea toata activitatea dvs. de la data de 01.04.2001 si pana azi.
Adeverintele primite de la angajatori, in original le veti depune la dosarul de pensie.Casa de pensii are evidenta stagiului de cotizare, dar nu are de unde sa stie in ce judet are sediul angajatorul dvs. si trebuie sa stie de la ce casa de pensii trebuie cerut stagiul de cotizare.( ex. cei care lucreaza la Enel - stagiul de cotizare e de la jud. Timis - pt. cei din vestul tarii)
amabil ca de obicei si cel mai clar in explicatii d-l Tudor ! In concluzie acum CIM-ul unde se duce ? Eu am vazut ca are un nr. de inrtegistrare la acest REVISAL despre care aflu ca e un registru electronic de evidenta a salariatilor si nu are legatura cu casa de pensii . Atunci de unde stie casa de pensii stagiul si cuantumul meu de contributie la pensie ? Primeste o raportare separata ? De unde ? Si inca ceva va rog ! Am un CIM INREGISTRAT LA REVISAL SI LA ACESTA 2 ACTE ADITIONALE DE ASEMENEA INREGISTRATE LA REVISAL semnate de mine , le am in fata . A venit momentul sa mi se faca un nou act aditional (sunt pe perioada determinata motivul nu conteaza ) si intrebarea este : se poate face , legal , un act aditional si inregistra acolo unde trebuie fara semnatura mea ? Patronul ma asigura ca mi l-a prelungit la termen dar nu-mi aduce si mie un exemplar si nici nu mi-a dat sa semnez nimic cum am facut la celelalte 3 (CIM +2 aditionale ). Multumesc si scuzati lungimea textului !

Alte discuții în legătură

Solicitant carte de munca me-alina me-alina lucrez fara carte de munca in invatamant de stat din 2009 si pana in prezent (acum la o noua unitate), iar de la vechea unitate de invatamant nu am decat o ... (vezi toată discuția)
Angajati fara carte de munca ? lucialuca lucialuca Buna seara! O persoana care s-a angajat la 1 ianuarie 2010 intr-o institutie publica a solicitat cartea de munca, dar i-a fost comunicat faptul ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Act aditional - marire salar , neinregistrat in revisal, dar contabilul sustine ca s-au platit contributii la valoarea marita . BFlor BFlor Buna ziua, In cadrul firmei in care am lucrat mi s-a marit salariul brut , in 2012, de la 1200 la 1400 ron. Cel putin asa era trecut pe statul de plata pe ... (vezi toată discuția)