avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul vechime pensie dupa Revisal
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul vechime pensie dupa Revisal

Dupa decembrie 2010 cartea de munca a devenit caduca . in continuare angajarea se face pe baza de Revisal . Intrebare : daca fac varsta de pensie pt. perioada din Revisal mai trebuie sa aduc si adeverinte de la diversii angajatori ? Cei de la casa de pensii nu gasesc tot ce le trebuie in acest Revisal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 14 Februarie 2014
Din declaratia D112 care se depune lunar de catre angajatorul dvs.

In princicipu, nu este vorba despre un act juridic legal , daca nu este semnat de ambele parti contractante.
Insa, in practica, s-au intalnit dese situatii in care un c.i.m. sau un act aditional la c.i.m. a fost completat si transmis in REVISAL fara a fi semnat de ambele parti.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;

b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

In acest caz, depuneti o solicitare scrisa la angajator , sa va inmaneze o copie certificata de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul, de pe acel act aditional.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitant carte de munca me-alina me-alina lucrez fara carte de munca in invatamant de stat din 2009 si pana in prezent (acum la o noua unitate), iar de la vechea unitate de invatamant nu am decat o ... (vezi toată discuția)
Angajati fara carte de munca ? lucialuca lucialuca Buna seara! O persoana care s-a angajat la 1 ianuarie 2010 intr-o institutie publica a solicitat cartea de munca, dar i-a fost comunicat faptul ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Act aditional - marire salar , neinregistrat in revisal, dar contabilul sustine ca s-au platit contributii la valoarea marita . BFlor BFlor Buna ziua, In cadrul firmei in care am lucrat mi s-a marit salariul brut , in 2012, de la 1200 la 1400 ron. Cel putin asa era trecut pe statul de plata pe ... (vezi toată discuția)