avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cheltuieli cu rovinieta aferente unui mijloc de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cheltuieli cu rovinieta aferente unui mijloc de transport vandut

In luna mai s-a achizitionat rovinieta pentru un an, in luna iunie se vinde mijlocul de transport. Cheltuielile cu taxa de drum aferenta mijlocului de transport vandut sunt deductibile?
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 22:14, 10 Iulie 2013
sunt deductibile in limita a 50% cf og 8/2013 dar pina la data la care ati vandut autovehiculul.Diferenta va fi integral nedeductibila.
Daca se poate sa-mi precizati conform carui articol din codul fiscal.
Mijlocul de transport vandut nu intra in categoriile de masini carora li se aplica og 8/2013, este vorba de un camion de transport marfa.
Nu se poate considera ca in valoarea de vanzare intra si rovinieta. Clientul meu printr-o cerere la CNADR va trece rovinieta pe numele societatii lui, deci nu va inregistra cheltuieli cu rovinieta.
Prin urmare noi o consideram nedeductibila el nu inregistreza ch cu taxa de drum, desi aceasta taxa participa la generarea de venituri impozabile.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
radumuresan, utilizator
ok,daca este camion pentru transport marfa da, nu se aplica limitarea deductibilitatii.
Din cate stiu eu rovinieta se cumpara pe firma si pe nr auto.Daca, exista posibilitatea transferului acestei taxe catre client, atunci solicitati cumparatorului sa va transmita cererea de transfer si aprobarea acesteia.Macar sa aveti dovada justificarii cheltuielii integrale.Altfel, va fi deductibila taxa doar pentru perioada cat ati detinut camionul.
Multumesc pt. sfat o sa incerc sa obtin o copie dupa cererea aprobata, pentru a putea justifica cheltuiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura storno Remus47 Remus47 Se poate face o factura storno la o factura emisa in 2013 sau clientul imi refactureaza marfa? Concret am vandut o marfa in noiembrie 2013 si clientul imi ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)
Rovinieta cheltuiala deductibila sau nedeductibila. niko 94 niko 94 Avem doua masini, una este folosita de director si cealalta pentru distibutie, luminati-ma cu aceasta rovinieta ce fel de cheltuiala este deductibila sau ... (vezi toată discuția)