Se poate face o factura storno la o factura emisa in 2013 sau clientul imi refactureaza marfa? Concret am vandut o marfa in noiembrie 2013 si clientul imi comunica ca marfa nu este comforma . Dupa analiza marfii am constatat si noi acelasi lucru. Deci cum este legal storno sau refacturare de la client ( avand in vedere ca valoarea a fost prinsa in bilanturile firmelor)? Si dupa ce marfa ajunge la mine , ce fac cu ea ?Ii fac proces verbal de casare , dar imi mai trebuie vreun document ca am distrus-o sau dusa la agenti comerciali care primesc deseuri industriale ?
factura de retur... daca este o marfa degradata din cauze obiective sau in limita pierderilor tehnologice specifice atunci va trebuie dovada scoaterii din circuitul economic (ex. predare la deseuri) caz in care fiscal puteti descarca pe cheltuieli deductibile... altfel, ori o imputati,ori suportati cheltuiala nedeductibila si ajustati tva dedusa
v-am spus:- factura de retur! factura se storneaza atunci cand operatiunea nu mai are loc...in aceasta situatie transferul s-a realizat, din motivele pe care le-ati enuntat si urmare a unei intelegeri amiabile, produsele se returneaza...deci se vor factura de catre partener .
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.