avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura storno
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura storno

Se poate face o factura storno la o factura emisa in 2013 sau clientul imi refactureaza marfa? Concret am vandut o marfa in noiembrie 2013 si clientul imi comunica ca marfa nu este comforma . Dupa analiza marfii am constatat si noi acelasi lucru. Deci cum este legal storno sau refacturare de la client ( avand in vedere ca valoarea a fost prinsa in bilanturile firmelor)? Si dupa ce marfa ajunge la mine , ce fac cu ea ?Ii fac proces verbal de casare , dar imi mai trebuie vreun document ca am distrus-o sau dusa la agenti comerciali care primesc deseuri industriale ?
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 22:26, 20 Iunie 2014
factura de retur... daca este o marfa degradata din cauze obiective sau in limita pierderilor tehnologice specifice atunci va trebuie dovada scoaterii din circuitul economic (ex. predare la deseuri) caz in care fiscal puteti descarca pe cheltuieli deductibile... altfel, ori o imputati,ori suportati cheltuiala nedeductibila si ajustati tva dedusa
Multumesc pentru sfat. Mai intrebam cum este mai corect : factura storno emisa de mine , sau factura de retur emisa de client ?
v-am spus:- factura de retur! factura se storneaza atunci cand operatiunea nu mai are loc...in aceasta situatie transferul s-a realizat, din motivele pe care le-ati enuntat si urmare a unei intelegeri amiabile, produsele se returneaza...deci se vor factura de catre partener .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire marfa deteriorata din raportul de gestiune anam79 anam79 Buna ziua , As vrea sa stiu cum se scade marfa deteriorata din raportul de gestiune.Mentionez ca marfa pe care vreau sa o scot din gestiune nu intra in ... (vezi toată discuția)
Cum pot inchide un sold la un client prin sponsorizare ? iuli-ana iuli-ana Am facturat marfa unei persoane juridica din anul 2009, nu mi-a fost platita factura pana acum ( scuza este ca nu au bani). Dar patronul mi-a sugerat sa ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva la casare mijloace fixe romicichi romicichi buna ziua. Am casat in septembrie 2009 un camion care a intrat in ianuarie 2007,avand urmatoarele date: valoare inventar=8500(7143+1357-TVA), amortizare in ... (vezi toată discuția)