avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Iesire marfa deteriorata din raportul de gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Iesire marfa deteriorata din raportul de gestiune

Buna ziua ,
As vrea sa stiu cum se scade marfa deteriorata din raportul de gestiune.Mentionez ca marfa pe care vreau sa o scot din gestiune nu intra in categoria perisabilitatilor.

Va multumesc.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 13:34, 5 Iulie 2011
Cum s-a deteriorat marfa respectiva? Se verifica daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
- bunurile nu sunt imputabile;
- degradarea calitativa a bunurilor se datoreaza unor cauze obiective dovedite cu documente.
- se face dovada ca s-au distrus bunurile si nu mai intra in circuitul economic.

Se poate inventaria marfa respectiva, cu propunerea comisiei de inventariere de scaderea a acesteia din gestiune. Dupa intocmirea procesului verbal si aprobarea acestuia, puteti scoate din gestiune aceste marfuri. Cheltuiala va fi inregistrata ca nedeductibila, si este bine sa se ajusteze dreptului de deducere a TVA.
Marfa deteriorata este reprezentata de florile dintr-o unitate de profil.Mentionez ca intreprinderea individuala care are ca obiect principal de activitate comertul cu flori nu este platitoare de TVA.
Pierderile pe care le aveti din perisabilitatea florilor nu le puteti inregistra ca si cheltuieli deductibile in contabilitate. Aceste cheltuieli privind bunurile de natura stocurilor degradate si neimputabile sunt nedeductibile din punct de vedere fiscal.
In rest procedati cum am explicat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa deteriorata faleza faleza CUM SE PROCEDEAZA CU MARFA DETERIORATA DE LA UN MAGAZIN DE MATERIALE DE CONSTRUCTII RESPECTIV 200 SACI CIMENT (vezi toată discuția)
Marfuri perisabile, expirate, deteriorate, etc econo econo Care este modalitatea corecta de a scoate din gestiune cu costuri minime marfurile perisabile si cele constatate expirate la inventar, degradate, etc.? Aceasta ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea microintreprinderilor edittuchi edittuchi Buna ziua O microintreprindere are marfuri expirate Aceste marfuri cand se scot din gestiune se impoziteaza cu 3% Care este baza legala (vezi toată discuția)