avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintegrare in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintegrare in munca

Bună ziua !
Vă supun atenției un caz mai deosebit , la care vă rog cu un sfat
Lucrez în cadrul biroului de resurse umane dintr-o institutie publică
In luna iunie am primit decizia de pensionare a unei salariate a instutiei , decizie pentru pensie ANTICIPATÃ .
Conform codului muncii art.56 lit c) am procedat la încetarea contractului individual de muncă și am operat in Revisal in aceiasi zi când am luat la cunoștință de decizie .
Ulterior salariata mi-a comunicat că a depus contestație deoarece ea a depus cerere pentru pensie pentru limită de vârstă și nu anticipată .
Astăzi mi-a parvenit de la casa teritoriala de pensii o decizie de anulare a deciziei de pensionare .
Salariata a depus cerere de reintegrare , respectiv de anulare a incetarii contractului de muncă . Cum trebuie procedat ?
Pot face anularea incetarii in Revisal și dacă da cu ce dată ?
Vă mulțumesc anticipat .
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
remuspr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 10 Iulie 2013
In baza Deciziei de anulare comunicata de Casa de Pensii, incepand cu data comunicarii a acestei, anulati incetarea CIM si reintegrati salariata.
Reintegrarea se face cu data incetarii c.i.m., insa efectiv dupa comunicarea deciziei casei de pensii de anulare a deciziei de anulare.

In REVISAL operati anularea incetarii c.i.m. , data anularii fiind data cand vi s-a comunicat decizia Casei de Pensii de anulare a deciziei de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar limita de varsta - poate sa lucreze in continuare fara incetare cim initial pt pensionare Loredana_84 Loredana_84 Astazi am primit informarea ca la o firma la care tinem contabilitatea a venit o decizie de pensionare a unui salariat. Avand in vedere ca astazi e miercuri si ... (vezi toată discuția)
Încetarea -56lit c zxz19 zxz19 Buna ziua Am primit o adresa de la casa de Pensii o adresa prin care se comunica ca a fost emisă decizie de pensie anticipata pt un angajat, nr deciziei. ... (vezi toată discuția)
Incetare cim la pensionarea anticipata MagdaMe MagdaMe Va rog sa ma ajutati sa gasesc o rezolvare pentru situatia mamei mele: Aceasta a depus dosarul de pensionare anticipata pe 23.10.2015, pentru pensionare ... (vezi toată discuția)