avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionar limita de varsta - poate sa lucreze in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionar limita de varsta - poate sa lucreze in continuare fara incetare CIM initial pt pensionare

Astazi am primit informarea ca la o firma la care tinem contabilitatea a venit o decizie de pensionare a unui salariat. Avand in vedere ca astazi e miercuri si ca noi abia astazi am luat la cunostinta de primirea deciziei, e vreo problema daca operez incetarea CIM pt pensionare cu data de astazi? Si..exista vreo sanctiune pentru neincetarea CIM la data indeplinirii conditiilor de pensie, pt ca noi practic facem incetarea la data primirii deciziei.

Dar, daca dorim mentinerea raportului de munca cu salariatul respectiv mai e nevoie sa facem incetarea? Din cate vad eu constituie o obligatie incetarea, dar stiu ca intr-un timp se puteau mentine raporturile de munca fara a fi nevoie sa incetam contractul (probabil era inainte de 01.05.2011).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:14, 14 Ianuarie 2015
Dupa mai 2011 este obligatorie incetarea, insa nu va impiedica nimeni sa semnati un nou contract, cu incepere in ziua urmatoare.

Nu exista sanctiune pentru neincetarea CIM (adica teoretic acel cim este incetat de drept, si deci lucrul se desfasoara fara contract de munca; insa practic este prea complicat ca ITM-ul sa constate asta si sa aplice vreo sanctiune).
Multumesc frumos!
Este chiar munca fara forme legale, intrucat acel cim va inceta de drept la comunicarea deciziei de pernsionare, iar in conditiile in care se doreste continuarea activitatii cu acea persoana este obligatoriu sa incheiati un nou cim.
am si eu urmatoarea problema:un salariat s-a pensionat cu data de 22.01.2013 si noi abia acum am fost informati si am primit decizia.El va ramane la noi sa lucreze in continuare.Eu cum procedez?ii fac incetare cu data de 22.01.2013 conf art 56 lit c si tot cu aceiasi data ii fac un nou cim sau cu ziua urmatoare, adica 23.01.2013?In revisal nu este prea tarziu sa operez incetarea avand in vedere ca trebuia facuta cu data de 22.01 si angajarea transmisa cu o zi inainte de inceperea activitatii?
Multumesc mult pt ajutor.
Ii puteti face incetarea cu data de maine si tot cu data de maine ii faceti si noul c.i.m. ... astfel incat, astazi sa puteti completa si transmite ambele operatiuni in REVISAL.

Operatiunile cu data de 22.01.2013 si 23.01.2013 sunt supuse riscului sanctionarii contraventionale de catre ITM.

Alte discuții în legătură

Reangajare dupa pensionare Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Directorul adj., economist, iese la pensie, la limita de varsta. Dupa aceasta, daca doreste sa-si continue activitatea, poate fi reangajat cu un nou ... (vezi toată discuția)
Incetarea c.i.m. in cazul pensionarii pentru limita de varsta MariaRamona MariaRamona Cum se procedeaza in situatia in care nu am anuntat angajatorul de depunerea dosarului de pensionare, iar aceasta a primit instiintare de incetare a ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)